Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Mezinárodní sympozium smaltu se letos přesunulo do Frýdku-Místku, sjeli se umělci z pěti zemí

Letošní 22. ročník mezinárodního sympozia proběhl 11. až 17. srpna v Dílně uměleckého smaltu ve Frýdku–Místku. Kromě Čechů dorazili umělci ze Slovenska, Polska, Německa a Ukrajiny.

Mezinárodní sympozium si díky podpoře města letos našlo své zázemí na Dobrovského ulici ve Frýdku-Místku, kam se přesunulo z Frýdlantu nad Ostravicí. Dílna, ve které akce probíhala, je poslední smaltéřskou dílnou ve střední Evropě, která je otevřená pro veřejnost.

„Jsem hrdý, že se nám podařilo zachovat kulturní dědictví našeho pobeskydského regionu. Zaměření této dílny je svým rozsahem naprosto unikátní a jsem opravdu rád, že se nám podařilo pro tuto dílnu najít odpovídající prostory," říká primátor Frýdku-Místku Petr Korč (Naše Město F-M).

Práce ze sympozia budou vystaveny v arboretu a veřejnost se může s prací smaltérů seznámit díky výstavě v městské knihovně. V umělecké dílně působí oceňované osobnosti uměleckého smaltu, jako jsou Eva Kučerová-Landsbergrová nebo Petr Bednář. Lidé mohou taky navštívit dílnu, která pořádá letní příměstské tábory pro děti nebo umělecké workshopy. Nejbližší akce jsou o sobotách 31. srpna a 14. září.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením města Frýdek-Místek

Štítky Frýdek-Místek, sympozium, smalt, dílna, Frýdlant nad Ostravicí, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezinárodní sympozium smaltu se letos přesunulo do Frýdku-Místku, sjeli se umělci z pěti zemí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.