Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Pátek 13. září 2024  |  Svátek má Lubor
Bez reklam

Nový Jičín za 31,5 milionu korun zrekonstruoval kuchyň a jídelnu v ZŠ Dlouhá 56

Město Nový Jičín během prázdnin zrekonstruovalo kuchyň a jídelnu v Základní škole Dlouhá 56. Stavební úpravy prostor, nové podlahy, vzduchotechnika, klimatizace, výtah, vybavení kuchyně i jídelny přišly na 31,5 milionu korun, přičemž polovinu zaplatí dotace od ministerstva životního prostředí. Novinářům to sdělila mluvčí novojičínské radnice Marie Machková.

"Školní kuchyně už byla v havarijním stavu. Stavebníci museli vyměnit vodovodní sítě, kanalizaci, elektroinstalaci a systém odvětrání. Nově udělali podlahy, klimatizaci a osvětlení. Instalovali výtah s automatickým otevíráním dveří a průchozí kabinou. Zrekonstruovali zázemí pro zaměstnance, které tvoří sprchy, toalety a denní místnost," uvedla Daniela Koričanská z novojičínského oboru rozvoje a investic.

V kuchyni je nová dlažba a keramické obklady, pracovní plochy i stroje jsou z nerezového materiálu. "Kuchyň byla vybavena moderními spotřebiči, které splňují nejen potřeby vývařovny, ale především zajistí nižší spotřebu elektrické energie. Úspor bude dosaženo nižším příkonem nově instalovaných technologií, zkrácením doby a větší efektivitou vaření," uvedl místostarosta Ondřej Syrovátka (Zelení).

Sítě, osvětlení a podlahy se měnily i ve školní jídelně. Nové jsou i stoly a židle. "Tady je ale na podlaze PVC a obklady jsou keramické a dřevěné," uvedla Koričanská.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Václav Votruba

Štítky ČR, správa, školy, Nový Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový Jičín za 31,5 milionu korun zrekonstruoval kuchyň a jídelnu v ZŠ Dlouhá 56  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.