Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Organizátoři kvůli povodním zrušili Dny NATO v Ostravě. Měly být už tento víkend

Dny NATO v Ostravě a Dny Vzdušných sil Armády ČR se tento víkend na letišti v Mošnově neuskuteční. Pořadatelé největší bezpečnostní přehlídku v Evropě zrušili kvůli povodním. Na síti X to oznámila organizace Jagello 2000.

Nynější situace není podle ní vhodná pro konání akce. Chce tím vyjádřit solidaritu se všemi nasazenými hasiči, policisty, vojáky, záchranáři, městskými policisty a hlavně s občany, kteří jsou záplavami postiženi.

„Dalším důležitým faktorem jsou silně podmáčené terény neumožňující zahájení finální části připrav, které v areálu letiště obvykle zahajujeme v pondělí před akcí, zejména pak zhoršený stav příjezdových komunikací," dodalo Jagello 2000. V Moravskoslezském kraji je povodňová situace velmi vážná.

Na Dnech NATO se tradičně představují armádní, bezpečnostní i záchranářské jednotky. Vstup na akci je zdarma a například v letech 2018 a 2019 ji navštívilo zhruba 220 000 lidí. Loni přišlo diváků okolo 185 000. Akce se příští rok uskuteční 20. a 21. září.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením NATO DAYS

Štítky Ostrava, povodeň, Dny NATO, Moravskoslezský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Organizátoři kvůli povodním zrušili Dny NATO v Ostravě. Měly být už tento víkend  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.