Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Při povodních je potřeba myslet i na duševní zdraví. Do zaplavených oblastí míří psychosociální pomoc

Mimořádnou zátěž ve spojení se současnou přírodní katastrofou nese také lidská psychika. Psychologická pomoc proto bude v Moravskoslezském kraji dostupná všem, kdo o ni projeví zájem.

Koordinovat ji budou moravskoslezští hasiči ve vedení s Dagmar Fišerovou. Na vedoucí se mohou jednotliví starostové obracet jak s požadavky, tak s dotazy. 

„V současné době jsou pro oblast Bruntálska, Krnovska a Opavska ustanoveni sektoroví koordinátoři psychosociální pomoci. Jejich hlavním úkolem je s týmem interventů poskytovat psychosociální pomoc a dále zajistit, aby se do všech obcí v daném regionu dostaly informace o možnostech psychosociální pomoci," uvedla mlučí sboru Kamila Langerová.

Interventi jsou z řad hasičů, policistů i záchranářů. V jednotlivých týmech jsou zařazeni také pracovníci z organizace Krizové centrum Ostrava. „Psychosociální pomoc se nyní na vyžádání poskytuje i v dalších zasažených oblastech," doplnila Langerová.

Do pomoci jsou zapojeny také nestátní neziskové organizace, které nyní působí přímo v postižených místech a oblastech. Zajišťují především humanitární pomoc jednotlivým obcím a jsou také schopny v menší míře poskytovat i psychosociální pomoc. Konkrétně se jedná o organizace Český červený kříž, Diecézní charita ostravsko-opavská, Dobrovolnické centrum ADRA Ostrava a Člověk v tísní. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením ČVT

Štítky Moravskoslezský kraj, zdraví, duševní zdraví, psycholog, pomoc, záplavy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při povodních je potřeba myslet i na duševní zdraví. Do zaplavených oblastí míří psychosociální pomoc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.