Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Středa 9. října 2024  |  Svátek má Štefan / Sára
Bez reklam

Prvenství Jihu. Nejlidnatější ostravský obvod už má vybrané strategické pozemky k prodeji

Nejlidnatější ostravský obvod Jih má jako první v krajském městě určené strategické pozemky k možnému prodeji. Ve spolupráci s Městským ateliérem prostorového plánování a architektury (MAPPA) vytipoval téměř tucet ploch pro novou zástavbu. Výběr posléze odsouhlasili zastupitelé na zářijovém zasedání.

Vybrané pozemky budou mít konkrétní podmínky a prostorové regulace. Připravené materiály pomohou zejména obcím, které o případném prodeji pozemků ve vybraných lokalitách rozhodnou. 

„Nejedná se o záměr prodeje pozemků, ale o návrh lokalit určených k budoucí zástavbě a k případnému prodeji. Předpokládáme, že navržený materiál bude v průběhu následujících let upravován v návaznosti na potřeby a rozvoj městského obvodu. Stavět na strategických pozemcích mohou v budoucnu jak soukromí investoři, tak město. Nabízejí příležitost pro doplnění bytových domů, občanské vybavenosti a dalších funkcí, které dnes v našem obvodu schází,“ vysvětlil starosta obvodu Martin Bednář (ANO).

Vytipováno bylo celkem jedenáct zastavitelných ploch. „Při identifikaci jednotlivých pozemků jsme vycházeli z digitální Databáze využitelných ploch, kterou náš ateliér pro Ostravu tvoří a spravuje, a z podnětů městského obvodu,“ řekl ředitel MAPPA Ondřej Vysloužil

„V návrhu regulačních podmínek pro jednotlivé plochy jsme vycházeli z již existujících studií, případně jsou regulační podmínky odvozeny ze stávající struktury zástavby,“ doplnil. 

V rámci dokumentu Strategické pozemky k prodeji jsou ke každému z vybraných pozemků přiřazeny důležité informace a mapové podklady. Zájemci se tak mohou dozvědět například informace o majetkových poměrech, regulačních podmínkách pro dané území, prohlédnout si výřez z územního plánu nebo se podívat na ilustrační 3D vizualizaci potenciální zástavby.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením MAPPA

Štítky Ostrava, Jih, obvod, pozemky, prodej, stavba, strategie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prvenství Jihu. Nejlidnatější ostravský obvod už má vybrané strategické pozemky k prodeji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.