Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Středa 9. října 2024  |  Svátek má Štefan / Sára
Bez reklam

Moravskoslezská Technotrasa má novou aplikaci. Výletníci mohou sbírat body a získat odměny

Technotrasa lidem představuje nejzajímavější technické památky Moravskoslezského kraje. Nově získala také aplikaci. Jejím prostřednictvím se turisté dozví důležité informace o jednotlivých památkách, mohou v ní také sbírat body pro bonusové odměny.

Cestování po industriálním dědictví severní Moravy a Slezska je pro výletníky o kus dostupnější.

„Jsem ráda, že jdeme s dobou a modernizujeme pro návštěvníky služby na Technotrase. Technotrasa je stezka, která propojuje důležitá místa spojená s technikou a řemeslem v našem regionu. Propojuje více než tři desítky zastávek, jedná se o unikátní muzea, doly, pivovary, Dolní oblast Vítkovic v Ostravě a mnohé další. Těší mě, že návštěva těchto míst bude pro turisty ještě pohodlnější,“ řekla náměstkyně hejtmana pro regionální rozvoj a cestovní ruch Šárka Šimoňáková (ANO)

Nová aplikace přinese i informace o jednotlivých zastávkách. „Když lidé v terénu kliknou na jednotlivá místa Technotrasy, systém GPS jim ukáže, jak daleko od místa jsou a nabídne i trasu, jak se tam dostanou," doplnila náměstkyně. 

Lidé budou moci přes aplikaci sbírat také body za návštěvu míst a snáze získávat následné odměny. „Stačí si do chytrého telefonu stáhnout aplikaci Technotrasa, při každé návštěvě některé ze zastávek Technotrasy nasnímat QR kód, získané body se automaticky přičtou na účet. Na návštěvníky pak čekají různé dárky," řekl jednatel krajské centrály cestovního ruchu Moravian-Silesian Tourism Petr Koudela.

Letošní ničivé povodně se nevyhnuly ani zastávkám Technotrasy. „Bohužel víme, že například provoz Osoblažské úzkokolejky nebo Flascharova dolu je už pro letošní sezónu uzavřen. Mnoho zastávek ale naopak funguje bez omezení a lidé svou návštěvou památky podpoří," dodal Koudela.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením portálu kudyznudy.cz

Štítky Moravskoslezský kraj, Technotrasa, turismus, cestovní ruch, památky, aplikace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moravskoslezská Technotrasa má novou aplikaci. Výletníci mohou sbírat body a získat odměny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.