Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Doučování i tréninkový byt pro mladé. Nadační fond Albert rozdělil v kraji půl milionu korun

PR článek

Rovnou 12 dětských domovů a dalších organizací uspělo v programu Bertík pomáhá. O nejlepších projektech z Moravskoslezského kraje rozhodli zákazníci obchodů Albert. Celkově rozdělil Nadační fond Albert dětem a mladým lidem ze sociálně znevýhodněného prostředí 480 tisíc korun. Za poslední čtyři roky se podpora v kraji vyšplhala na 2 770 000 korun.

„Jsme opravdu hrdí, že v Moravskoslezském kraji jsme během posledních čtyř let mohli rozdělit dva a třičtvrtě milionu korun. Kromě běžné podpory naše pomoc představovala také materiální dary v podobě dezinfekcí, rukavic, hraček, knížek či školních potřeb,“ popsala Alena Paldusová, manažerka Nadačního fondu Albert. Bertíci přináší unikátní příležitost, jak se může veřejnost seznámit s činností i konkrétními příběhy místních organizací, které se starají o děti a mladé lidi ze sociálně znevýhodněného prostředí.

„Naši zákazníci, kterým patří velké poděkování, podpořili v Moravskoslezském kraji projekty z blízkého okolí zaměřené na doučování, smysluplné trávení volného času, mentální zdraví, ale i usnadnění budoucího vstupu do dospělého života,“ upřesnila Marcela Varmužová, ředitelka distribučního centra Albert a členka správní rady Nadačního fondu Albert.

Bertíci pomáhají dětem se školou i volným časem

V každém ze čtyř regionů v Moravskoslezském kraji se na podzim ucházely o přízeň zákazníků tři nejlepší projekty vybrané odborníky. Nadační fond Albert mezi ně na základě hlasování ve 13 místních obchodech Albert rozdělil 480 tisíc korun. „Každá pomoc a každý příspěvek jsou pro potřebné důležité, a to také jako výraz sounáležitosti a povzbuzení. Je dobře, že se soukromé společnosti zajímají o své okolí a nejsou k němu lhostejné. Cením si aktivit všech nadací, které se snaží pomáhat a dělat naši společnost lepší. Věřím, že bude v našem kraji podobných projektů přibývat,“ řekl při březnovém slavnostním setkání v Ostravě náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro školství a sport Stanislav Folwarczny.

Mezi 12 podpořených organizací patří dětské domovy z Havířova, Budišova nad Budišovkou, Fulneku a Ostravy, Charita z Českého Těšína a Diakonie ČCK v Ostravě a dále pak organizace Filadelfie, Tutorie, Vzájemné soužití, Eurotopia, Host a Centrum pro rodinu a sociální péči.

„Finance použijeme jako odměnu pro doučující v pěstounských rodinách, kteří se dětem individuálně věnují s přípravou do školy. Cílem projektu je pomoci těmto dětem zlepšit školní výsledky, posílit vlastní hodnotu a podpořit jejich samostatnost,“ popsala Soňa Cvešperová z ostravského Centra pro rodinu a sociální péči.  Podpora sebevědomí je důležitou součástí aktivit i dalších podpořených organizací. „Díky grantu Nadačního fondu Albert se může 30 dětí a mladých věnovat tancování a uměleckému rozvoji. Projekt navíc nabízí pozitivní alternativu k virtuálnímu životu na sociálních sítích,“ upřesnila Simona Reichlová ze Vzájemného soužití.

Ohodnoť článek

Štítky nadační fond, Moravskoslezský kraj, projekt, Ostrava, Albert Česká republika, rodina, obchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Doučování i tréninkový byt pro mladé. Nadační fond Albert rozdělil v kraji půl milionu korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.