Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Neděle 27. října 2024  |  Svátek má Šarlota / Zoe
Bez reklam

Slezská Ostrava začala s instalací elektronických informačních panelů

Městský obvod Slezská Ostrava začal v ulicích instalovat elektronické informační panely. Až do jara příštího roku by se jich v této části města mělo objevit osm. Moderní technologie mají obyvatelům i návštěvníkům zprostředkovat potřebné informace o dění v obvodu i ve městě. Náklady na projekt včetně pětiletého servisu jsou 1,8 milionu korun, řekl mluvčí radnice Viktor Vlček.

"Instalace informačních panelů rozšiřuje způsob komunikace a umožní občanům snadno dohledat nejen informace z webových stránek a úřední desky městského obvodu, ale také například jízdní řády MHD, plánované akce v Ostravě či seznam zajímavých míst ve Slezské Ostravě, které mohou navštívit,“ řekl starosta Richard Vereš (ANO).

Připomněl, že už v roce 2017 nechal obvod na budově úřadu instalovat první elektronickou úřední desku, o dva roky později přibyla další. "Digitalizace je naší prioritou, a proto jsme se rozhodli nainstalovat dalších osm digitálních panelů po celém obvodě,“ doplnil Vereš.

První z osmi panelů už lidé mohou využívat u zastávky MHD Jaklovecká ve směru na Michálkovice, poblíž zrekonstruované lávky Bazaly. Další dva panely přibudou v listopadu na budově Mateřské školy Frýdecká a na pobočce knihovny v Kunčičkách.

Zařízení je vyrobeno z ocelového materiálu s nerezovou úpravou a tvrzeným sklem. Je odolné vůči dešti či sněhu a je provozuschopné po celý rok i při extrémních teplotách. Jeho součástí je zabudovaný mini počítač s připojením k internetu, dotykový displej a dva reproduktory.

Další panely chce obvod instalovat u hasičské zbrojnice v Antošovicích, před kulturním domem Heřmanice, u autobusové točny v Koblově, na sídlišti Kamenec a také před pobočkou České pošty v Muglinově.

"Systém elektronických informačních panelů přináší nejen moderní způsob komunikace s občany a dostupnost důležitých informací v reálném čase, ale také esteticky zvelebuje okolní prostředí a postupně nahrazuje původní informační vývěsky, kdy jejich správa je časově i logisticky velmi náročná," doplnil Vlček.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Slezská Ostrava

Štítky ČR, správa, internet, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slezská Ostrava začala s instalací elektronických informačních panelů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.