Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Muž spadl z lešení, do nemocnice ho s poraněním páteře transportoval vrtulník

Letecký transport do nemocnice si vyžádal úraz muže, který ve středu dopoledne spadl z lešení v Budišově nad Budišovkou. Podle informací záchranářů byl po pádu z šestimetrové výšky několik minut v bezvědomí.

„Před půl desátou přijali krajští operátoři informaci o pádu z výšky v Budišově nad Budišovkou. K zásahu vyslali vítkovskou posádku rychlé zdravotnické pomoci a letecké záchranáře z Ostravy,“ shrnul mluvčí krajské záchranky Lukáš Humpl.

Devětatřicetiletý muž měl spadnout z lešení, z výšky asi šesti metrů a podle informací záchranářů byl krátce v bezvědomí. „Zasahující lékař u něj zjistil poranění v oblasti páteře a horní končetiny. Záchranáři zajistili pacienta krčním límcem a uložili jej do podtlakové matrace, podali léky. Připravili zraněného k transportu vrtulníkem a poté přepravili do ostravské Fakultní nemocnice. Předán byl do péče tamního urgentního příjmu,“ uzavřel Humpl.

Ohodnoť článek

Foto ZZS MSK

Štítky Budišov nad Budišovkou, úraz, vrtulník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž spadl z lešení, do nemocnice ho s poraněním páteře transportoval vrtulník  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.