Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Hrdinové všedního dne. Trojice mužů zachránila tonoucího v ostravském bazénu

Vladimír Tomčák, Tomáš Zevel a Petr Komoň. To jsou jména tří hrdinů, kteří zhruba před měsícem zachránili život tonoucímu muži v ostravském bazénu. Každý z nich má zásluhu na tom, že devatenáctiletý mladík, který se následkem možných zdravotních komplikacích topil, vyvázl bez následků. Za hrdinský čin dnes dostali všichni tři ocenění od primátora, ředitele ředitelství policie Ostrava a ředitele městské policie Ostrava.

Celá událost se odehrála 23. března kolem půl třetí odpoledne, kdy Vladimír přišel do bazénu, který navštěvuje pravidelně. Už z počátku ho upoutal mladík, který byl ve vodě v hloubce 1,2 metrů, a jeho tělo bylo téměř u dna.

„V první chvíli to však vypadalo, že se potápí, a to také možná právě díky trysce, která zapříčinila pohyb rukou. I přesto, že to tak mohlo být, nepřestal mu věnovat svou pozornost. Připadalo mu zvláštní, že pod vodou vydrží tak dlouho, a proto nic neponechal náhodě a skočil za ním do vody. V tu chvíli zjistil, že se topí a okamžitě ho začal vynášet na břeh,“ popsala mluvčí policie Eva Michalíková.

Během okamžiku mu přišli na pomoc další dva muži, Tomáš a Petr. „Zde se ukázala profesionalita a ani vteřina zaváhání. Na břehu začali mladíka, který nejevil známky života, okamžitě oživovat. K tomu se také přidal i jeden z plavčíků a další zavolal záchrannou službu. Muži se mezi sebou střídali v masáži srdce a umělém dýcháním. To trvalo zhruba 10 minut, kdy se podařilo mladíkovy životní funkce ještě před příjezdem záchranářů obnovit,“ dodala mluvčí policie.

Všichni tři muži, civilista Vladimír Tomčák, policista Tomáš Zevel a strážník Petr Komoň, se tak zasloužili o to, že mladík stále žije. Za hrdinský čin se dnes dočkali ocenění.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky Ostrava, plavecký bazén, policie, městská policie, tonoucí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hrdinové všedního dne. Trojice mužů zachránila tonoucího v ostravském bazénu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.