Počasí dnes27 °C, zítra29 °C
Čtvrtek 27. června 2024  |  Svátek má Ladislav
Bez reklam

Nový Jičín začne upravovat sportovní areál, vznikne tam parkoviště i chodník

Město Nový Jičín zahájí první etapu úprav sportovního areálu, ve kterém je fotbalové hřiště, atletický ovál či házenkářská hala. Za necelých sedm milionů korun tam nechá vybudovat nové parkoviště, chodník, silnice a napojení na stezku pro chodce a cyklisty. Zároveň se u vjezdu do komplexu sportovišť bude upravovat křižovatka ulic Divadelní a Purkyňovy. Práce začnou na začátku června a potrvají pět měsíců. novinářům to sdělila mluvčí novojičínské radnice Marie Machková.

"Vjezd do areálu, ve kterém je fotbalové hřiště, atletický ovál, házenkářská hala ABC a další sportoviště, je dnes vymezen bránou, zídkou a zděným průchodem pro pěší. To vše přijde zbourat. Vykácejí se tři topoly a celý vstupní prostor se přestaví. Vznikne tu 20 kolmých parkovacích stání, nový chodník pro pěší, vozovka a zatravněné plochy. Vysadí se šest nových listnatých stromů a keře," uvedl novojičínský místostarosta Václav Dobrozemský (ODS).

Poblíž házenkářské haly vznikne napojení na stezku pro chodce a cyklisty, která vede vně areálu směrem k zimnímu stadionu. "Kvůli bezpečnosti chodců se dostaví chodník v Purkyňově ulici a bude navazovat na chodník ve sportovním areálu," uvedla Machková.

Součástí stavby je i úprava vodovodu a přestavba křižovatky před areálem. "Nově bude křížení ulic Purkyňova a Divadelní vyvýšené s nájezdovými rampami. Ke zvýšení bezpečnosti chodců přispěje i nové nasvětlení přechodu pro chodce," uvedla Kateřina Janečková z městského odboru rozvoje a investic.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Nový Jičín

Štítky ČR, správa, stavby, Nový Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový Jičín začne upravovat sportovní areál, vznikne tam parkoviště i chodník  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.