Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Hornické slavnosti OKD se letos spojily s oslavami Karviné, budou 7. a 8. června

Tradiční Hornické slavnosti OKD se letos spojily s městskými oslavami a uskuteční se 7. a 8. června pod názvem Dny Karviné a Hornické slavnosti 2024. Program, ve kterém vystoupí například Monkey Business, David Koller nebo Vojtěch Dyk, bude pro návštěvníky zdarma. Novinářům to sdělila mluvčí OKD Barbora Černá Dvořáková.

"Na hornictví vyrostl celý náš kraj, proto je důležité zachovávat hornické tradice. Slavnosti, které mají více než sedmdesátiletou tradici, jsou výrazem našeho poděkování současným i bývalým zaměstnancům OKD za jejich práci a loajalitu, našim partnerům za dlouhodobou spolupráci a všem obyvatelům hornického regionu za podporu," uvedl generální ředitel OKD Roman Sikora.

Hlavní program se odehraje v centru města na třech velkých scénách a jedné menší. Na hlavní scéně Louka a v letním kině v parku Boženy Němcové budou vystupovat hlavní interpreti. "Scéna na Masarykově náměstí nabídne program zejména posluchačům z řad dětí a seniorů. Vystoupí zde třeba Acustrio, Patrola Šlapeto, Maxim Turbulenc, Fíha Tralala a We Are Domi," uvedla Černá Dvořáková.

Na Scéně u restaurace Oáza v parku Boženy Němcové se v sobotu uskuteční finále soutěžní přehlídky folkových, country a trampských kapel Moravský vrabec. Také tam mimo jiné vystoupí Robert Křesťan s kapelou Trapeři. Děti se mohou těšit na nafukovací atrakce, fotokoutky, sportovní a kreativní aktivity, podotkla Černá Dvořáková. Program je na webu Městského domu kultury Karviná.

Tradiční pietní akt a mše za horníky budou v obvyklém termínu v září. "Pietní akt u příležitosti Dne horníků se uskuteční 11. září od 14:00 na Univerzitním náměstí. Od 15:00 proběhne v kostele Povýšení svatého Kříže mše za horníky," doplnila mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hornické slavnosti

Štítky ČR, zábava, uhlí, správa, OKD, Karviná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hornické slavnosti OKD se letos spojily s oslavami Karviné, budou 7. a 8. června  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.