Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

Přehrada Hrabina má nové molo. Město má v plánu vybudovat také relaxační a sportovní zóny

Na přehradě Hrabina přibylo nové vyhlídkové plovoucí molo, které doplnilo mola, která byla s více než pětimilionovou finanční „injekcí“ kraje v loňském roce instalována na Větřkovické přehradě v Kopřivnici, Karvinském moři a Slezské Hartě.

„Všechny tyto vodní plochy mají významný rekreační potenciál. Snažíme se je ještě více zatraktivnit pro návštěvníky a turisty. Pořídili jsme proto i architektonickou studii a projektovou dokumentaci pro vybudování plovoucích mol, která je možné umístit na tyto nádrže. Dokumentace není vázána jenom na konkrétní vodní díla, ale je možné ji poskytnout i jiným zájemcům. Je skvělé, že se molo po Větřkovické přehradě, Karvinském moři a Slezské Hartě objevilo i na českotěšínské přehradě Hrabina,“ uvedla náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje pro regionální rozvoj a cestovní ruch Šárka Šimoňáková.

Přehrada není určena primárně ke koupání, ale spíše k procházkám, odpočinku nebo ke sportovním aktivitám, plovoucí molo tu bude mít své uplatnění. Mola jsou navržena jako vyhlídková, určená k posezení, relaxaci a pozorování okolní přírody. Město má v plánu vybudovat u přehrady také relaxační a sportovní zóny, postavit cyklostezky, hřiště pro minigolf a letní kino, občerstvovací zóny a zóny s občanskou vybaveností.

„Další vyhlídková mola by se letos měla objevit ještě na třech vodních plochách v regionu - Těrlické a Žermanické přehradě a přehradě Slezská Harta v katastru obce Nová pláň,“ uzavřela náměstkyně hejtmana.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Moravskoslezský kraj

Štítky přehrada, Slezská Harta, Moravskoslezský kraj, Darkovské moře, vodstvo, Šárka Šimoňáková, Nová Pláň, Žermanická přehrada, Hrabina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přehrada Hrabina má nové molo. Město má v plánu vybudovat také relaxační a sportovní zóny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.