Počasí dnes32 °C, zítra26 °C
Pátek 21. června 2024  |  Svátek má Alois
Bez reklam

Záchranná stanice v Bartošovicích praská ve švech. Ošetřovatelé se nezastaví, denně pečují o stovky zvířat

Záchranná stanice na Novojičínsku za měsíc květen přijala rekordní počet 475 živočichů. Šlo převážně o mláďata, která jsou podle ředitele stanice často odebírána z přírody zcela zbytečně.

Ředitel záchranné stanice v Bartošovicích Petr Orel uvedl, že se zařízení dostává na strop své kapacity. „Oproti květnu minulého roku jsme přijali o 177 živočichů více. V loňském roce jsme měli ke konci května přijato 597 zvířat, dnes to je 920. Mezi nejčastějšími příjmy je kos černý, sýkora koňadra, poštolka obecná, ježek západní a kavka obecná," přiblížil Orel.

Část mláďat je podle ředitele odebírána z přírody zcela zbytečně. Ošetřovatelé proto opětovně apelují na lidi, aby možné ohrožení daného živočicha vždy předem telefonicky konzultovali, nejlépe s nebližší záchrannou stanicí.

„Jsme doslova zahlceni různými druhy mláďat a ošetřovatelé se nezastaví od rána do večera. Dostáváme se nejen na strop naší kapacity, ale i fyzických možností," doplnil Orel. Vyléčené živočichy stanice opětovně vypouští do volné přírody.

Záchranná stanice v Bartošovicích funguje už víc jak čtyřicet let.  Jako nemocnice pro divoká zvířata začala fungovat v roce 1983 a byla vůbec prvním zařízením tohoto charakteru ve střední Evropě. Za tu dobu jí prošly už tisíce handicapovaných živočichů, přičemž zhruba 50-55 procent se daří vracet do volné přírody. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Záchranná stanice a Dům přírody Poodří

Štítky příroda, záchranná stanice, ptáci, zvířata, Moravskoslezský kraj, Nový Jičín, Bartošovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranná stanice v Bartošovicích praská ve švech. Ošetřovatelé se nezastaví, denně pečují o stovky zvířat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.