Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Zájem o Ostravskou univerzitu roste, přihlášek je zatím o 28 procent více

Ostravská univerzita letos zaznamenává zvýšený zájem ze strany uchazečů o studium. Počet přijatých přihlášek se oproti stejnému období loňského roku zvýšil bezmála o 28 procent. Zájemci o studium přitom přihlášky mohou podávat ještě zhruba měsíc, na většinu oborů je možné se hlásit do 15. března. ČTK to sdělila mluvčí univerzity Dita Ondrejková.

"V podstatě tak registrujeme třetinový nárůst uchazečů o studium na naší univerzitě. Pokud tempo růstu zůstane stejné i v následujícím měsíci, bude se přijímacího řízení na Ostravské univerzitě účastnit více studentů, než je předpokládaný počet podle populačního vývoje,” uvedla prorektorka pro studium a celoživotní vzdělávání Alena Seberová.

Velkou poptávku ze strany potenciálních studentů podle mluvčí ukázal i lednový Den otevřených dveří. "Zúčastnilo se ho více než 4500 návštěvníků, což je nejvíce v historii. Měsíc před uzavřením přihlášek registrujeme jejich asi třetinový nárůst oproti loňsku. Musíme z toho tedy nutně usuzovat, že uchazeči mají čím dál větší zájem o naši univerzitu a studium na ní, což je v silné konkurenci ostatních univerzit velice potěšující zpráva," řekl vedoucí Centra marketingu a komunikace Adam Soustružník.

Nejvíce přihlášek zatím registruje pedagogická fakulta, velký zájem je i o lékařskou fakultu. "Tradičně je velký zájem o různé formy učitelských programů a samozřejmě o lékařské i nelékařské obory. Je možné, že právě díky zájemcům o zubní lékařství předežene Lékařská fakulta tu Pedagogickou. Vedle toho nás těší zvýšený zájem o obory, kde tomu tak v minulosti nebylo, a to napříč všemi fakultami,” uvedla Seberová.

Třetí nejvyšší počet uchazečů do přijímacího řízení zatím mají na filozofické fakultě, kde se chystají otevřít v příštím akademickém roce nový studijní program Cizí jazyky pro firemní praxi. "Program je určen uchazečům, kteří si chtějí osvojit praktické dovednosti, nezaměřovat se jen na jednu či dvě disciplíny, ale svou budoucnost spojují spíše s oblastí byznysu a podnikání. O průběhu přijímacího řízení do nového studijního programu bude Filozofická fakulta brzy informovat," doplnila mluvčí.

Na konec února Ostravská univerzita plánuje živé vysílání na instagramu, ve kterém se budou moci uchazeči o studium zeptat na všechno, co je zajímá. I v letošním roce jsou přihlášky na Ostravskou univerzitu kompletně elektronické. Částka za podání přihlášky činí 650 korun.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ostravská univerzita

Štítky ČR, školy, vysoké, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o Ostravskou univerzitu roste, přihlášek je zatím o 28 procent více  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.