Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Ostravská Filozofická fakulta dokončila šestiletou renovaci své budovy. Připravuje nové studijní programy

Filozofická fakulta Ostravské univerzity zprovozní v září zrekonstruovanou budovu v centru krajského města. Šestiletá renovace objektu stála bezmála 200 milionů korun a část nákladů pomohly fakultě uhradit dotace. Novinářům to sdělila mluvčí fakulty Irma Kaňová.

Renovace trvala šest let

„Mám radost, že se po šesti letech rekonstrukce znovu otevře budova E. Tato událost představuje významný milník nejen pro fakultu, ale i pro celou univerzitní komunitu," uvedl děkan Robert Antonín. V modernizované budově na třídě Čs. legií je například tlumočnická laboratoř, studovna nebo multifunkční divadelní sál.

„Zároveň připravujeme několik zcela nových profesních studijních programů, které reagují na požadavky trhu a jsou přímo navázány na firemní praxi. Mezi ně nově patří bakalářský program Cizí jazyky pro firemní praxi. Do něj, ale i do mnohých dalších studijních oborů naší fakulty, se mohou studenti hlásit až do 13. srpna v rámci druhého kola přijímacího řízení," uvedl Antonín.

Chystané studium žurnalistiky

Mezi další novinky patří i studium žurnalistiky, které ale fakulta zatím nabídne svým stávajícím studentů jako roční studijní modul. Podle děkana fakulta usiluje o to, aby v budoucnu mohla studium žurnalistiky otevřít jako bakalářský program.

Rekonstruovanou budovy Filozofické fakulty si bude moci prohlédnout také veřejnost. Na 3. září jsou pro zájemce připraveny tři komentované prohlídky, které se uskuteční ve 13:00, 13:30 a 14:00.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením Ostravské univerzity

Štítky Ostrava, Ostravská univerzita, Filozofická fakulta, rekonstrukce, školy, stavby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostravská Filozofická fakulta dokončila šestiletou renovaci své budovy. Připravuje nové studijní programy  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.