Počasí dnes27 °C, zítra29 °C
Čtvrtek 27. června 2024  |  Svátek má Ladislav
Bez reklam

Školka v Jiráskově ulici v Novém Jičíně dostane novou zahradu. Děti si užijí skluzavku, pískoviště i hmyzí hotel

Zahradu u mateřské školy v Jiráskově ulici v Novém Jičíně čeká rekonstrukce za 4,5 milionu korun. Vznikne tam pískoviště, skluzavka, lezecká stěna, dřevěný domeček či prolézačky a rozšíří se chodníčky pro bezpečný pohyb dětí na odrážedlech a koloběžkách.

Stavební práce začnou v polovině června a potrvají čtyři měsíce, řekla mluvčí novojičínské radnice Marie Machková.

„V posledních letech jsme systematicky obnovovali zahrady v mateřských školách ve městě a tato je poslední, která ještě zbývá. Mnohé herní prvky zde již dosluhují a jsou na hranici životnosti. Nová zahrada bude bezpečnější a atraktivnější pro děti a věříme, že díky ní budou trávit ještě více času pohybem na čerstvém vzduchu," uvedl novojičínský místostarosta Ondřej Syrovátka (Zelení).

V zahradě budou nová krmítka a hmyzí hotel, aby děti mohly pozorovat život v přírodě. „Součástí rekonstrukce zahrady je i vykácení usychající a poškozené zeleně a výsadba nových stromů a keřů. Trávník doplní trvalkový záhon s bylinkami. Celý areál bude nově oplocen," uvedla Machková.

Přestavba zahrady si vyžádá i terénní úpravy. „Některé části pozemku je třeba dostat do roviny, jiné naopak mírně navýšit. Bude se muset odebrat část zeminy ze svahu, aby se mohla postavit nová opěrná zídka a svah nepadal do zahrady. Opraví se vstupy do budovy, včetně bezbariérového přístupu," uvedla Kateřina Janečková z městského odboru rozvoje a investic.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Nový Jičín

Štítky ČR, správa, školy, mateřské, Nový Jičín, zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školka v Jiráskově ulici v Novém Jičíně dostane novou zahradu. Děti si užijí skluzavku, pískoviště i hmyzí hotel  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.