Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Během ostravské části hokejového mistrovství světa záchranáři ošetřili 55 lidí

Zdravotní záchranáři během ostravské části hokejového mistrovství světa ošetřili 55 lidí. Pomáhali jak hráčům, tak divákům v hledišti i fanzóně. Novinářům to řekl mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl. Průběh šampionátu ze svého pohledu zhodnotil jako "poklidný".

Záchranáři podle mluvčího ošetřovali především pacienty s interními obtížemi jako hypertenze, bolesti na hrudi, závratě, křeče, dechové tísně nebo bolesti hlavy. Opakované byly dehydratace a drobnější poranění.

Do nemocnic převezli po ošetření 12 pacientů, u nichž bylo nutné další vyšetření či léčba. V nemocnici skončil i lotyšský gólman Kristers Gudlevskis, který byl při zápasu se Slovenskem dehydratovaný a ztratil na váze okolo sedmi kilogramů.

"V době konání mistrovství světa zaznamenala zdravotnická záchranná služba také mírný nárůst zásahů u opilých a poraněných osob na území města Ostravy. S tím jsme počítali. Proto byl počet posádek v krajském městě ve dnech hokejového šampionátu posílen," řekl mluvčí.

Neodkladnou péči zajišťovalo při hokejovém mistrovství světa v hale a okolí přes pět desítek zdravotníků. Přímo na stadionu bylo vždy devět pracovníků záchranné služby, z toho tři lékaři. Pro okamžitý zásah měli k dispozici veškeré potřebné vybavení i sanitní vozy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZZS MSK

Štítky ČR, zdraví, hokej, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během ostravské části hokejového mistrovství světa záchranáři ošetřili 55 lidí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.