Počasí dnes21 °C, zítra17 °C
Úterý 2. července 2024  |  Svátek má Patricie
Bez reklam

Neopatrný mladík vběhl do cesty motorkáři. Po střetu oba skončili ve frýdecko-místecké nemocnici

K nehodě došlo v pátek odpoledne v obci Sedliště na Frýdecko-Místecku. Osmnáctiletý mladík měl vběhnout do vozovky mimo přechod pro chodce, navíc zpoza autobusu, který stál u okraje komunikace. Projíždějící motorkář se navzdory pohotové reakci přímému střetu nevyhnul. Motorkář i chodec utrpěli zranění a byli předáni do péče zdravotníkům. Dechové zkoušky vyšly negativně. 

Třiadvacetiletý motorkář se chtěl chodci vyhnout brzděním a úhybným manévrem, navzdory jeho snaze však ke střetu došlo. „Krajští operátoři převzali tísňový hovor, který je na nehodu upozornil. K zásahu byly vyslány tři týmy, konkrétně dva zdravotnické spolu s lékařským rendez-vous, a to ze základen Frýdek-Místek a Nošovice,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Osmnáctiletý mladík v důsledku srážky utrpěl poranění hlavy, horní a dolní končetiny a podle zdravotníků také jevil známky otřesu mozku. O čtyři roky starší muž musel být ošetřen s poraněním horní a dolní končetiny. „Posádkou ZZS byl zajištěn krčním límcem a vakuovou matrací. Oběma pacientům záchranáři poskytli přednemocniční neodkladnou péči a poté je předali do další péče na centrálním příjmu frýdecko-místecké nemocnice," doplnil Humpl.

Policejní mluvčí Pavla Jiroušková uvedla,  že obě dechové zkoušky byly s negativním výsledkem. Další okolnosti podle ní prošetřují frýdecko-místečtí dopravní policisté.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZZS MSK

Štítky Frýdecko-Místecko, nehoda, motorka, chodec, zranění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neopatrný mladík vběhl do cesty motorkáři. Po střetu oba skončili ve frýdecko-místecké nemocnici  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.