Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Cizinec se před jízdou posilnil lahví rumu. Auto v Ostravě neohrabaně řídil se čtyřmi promile v krvi

Silně opilý cizinec řídil v Ostravě auto. Podle dechové zkoušky měl v krvi čtyři promile alkoholu. Policii na něj upozornila pozorná řidička, která jela za ním a sledovala, jak neohrabaně najíždí na obrubník či tramvajový pás. Cizinec později přiznal, že před jízdou vypil celou láhev rumu.

Ostravští policisté nezodpovědného řidiče dopadli během několika minut. „První srpnový den na tísňovou linku 158 operační důstojník přijal oznámení od ženy, která si po pravém poledni v Ostravě-Mariánských Horách před sebou všimla černého auta značky Nissan. Okamžitě pojala podezření, že něco není v pořádku. Jeho řidič totiž kličkoval, najížděl na obrubník a dokonce autem najel i na tramvajový pás, po kterém jel několik desítek metrů. Jeho jízda byl jeden velký slalom," uvedla mluvčí ostravských policistů Eva Michalíková.

Řidič navíc neustále přibržďoval, měnil způsob jízdy a přejížděl z jednoho jízdního pruhu do druhého. V jednu chvíli dokonce jel i v odstavném pruhu. Svědkyně se jej proto rozhodla sledovat až do doby, než uvidí policejní vozidlo. Řidič pokračoval v jízdě směrem na Porubu a poté do Třebovic.

Na maják řidič okamžitě zareagoval a zastavil. „Už při prvním kontaktu s ním policisté cítili silný závan alkoholu. Jen několik minut po pravém poledni u devětatřicetiletého cizince policisté naměřili dechovou zkouškou téměř čtyři promile alkoholu v dechu," doplnila Michalíková.

Cizinec z alkoholového rauše vystřízlivěl až následující den. Rovnou si vyslechl obvinění z ohrožení pod vlivem návykové látky. Jak sám přiznal, před jízdou vypil lahev rumu, a přestože se cítil opilý, stejně do auta nasedl.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Adéla Cinklová

Štítky Ostrava, alkohol, rum, řidič, opilý řidič, dechová zkouška, 4 promile, auto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec se před jízdou posilnil lahví rumu. Auto v Ostravě neohrabaně řídil se čtyřmi promile v krvi  |  Krimi  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.