Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Recidivista z Karvinska ukradl elektrokolo za šedesát tisíc, chtěl si přivydělat. Brzy skončil v poutech

Sedmatřicetiletý recidivista z Karvinska ukradl elektrokolo, které jeho majitel zamkl před restaurací na frýdecko-místeckém náměstí. Muž, kterého policisté velmi dobře znají, si kolo za šedesát tisíc vytipoval a ukradl ho pod příslibem rychlého zisku. Součástí kola byl také GPS modul, zloděj ho ovšem vyhodil do odpadkového koše.

Ke krádeži došlo v minulém týdnu na náměstí ve Frýdku-Místku. Majitel elektrokola svůj dopravní prostředek nechal před restaurací a zabezpečil ho lanovým zámkem. Po několika minutách mu však aplikace v mobilu ukázala, že je jeho kolo v pohybu. Když vyběhl ven před restauraci, zjistil, že je kolo vybavené GPS modulem skutečně pryč.

„Poškozený se tedy vydal směrem k aktuální poloze svého bicyklu a na místo přivolal i policejní hlídku. Ta na dané adrese provedla prověrku, kolo však nenalezla. Policisté se tedy vrátili na místo, kde bylo kolo odcizeno, a zajistili kamerové záznamy. Po jejich zhlédnutí se ukázalo, že podezřelým z krádeže je policistům dobře známý sedmatřicetiletý muž z Karvinska s velmi bohatou trestní minulostí majetkového charakteru," řekla policejní mluvčí Kateřina Kubzová.

Policisté si byli jistí, že podezřelý bude chtít kolo zpeněžit. Na schůzku za účelem prodeje proto přišli i policisté a spadla klec.

„U výslechu se muž ke krádeži doznal. Kolo si měl na náměstí vyhlédnout a po přestřižení lankového zámku z místa odcizit. GPS modul měl po krádeži vyhodit do odpadkového koše," doplnila Kubzová.

Sedmatřicetiletý recidivista je podezřelý z krádeže. Jelikož v posledních třech letech již za obdobnou trestnou činnost odsouzen byl, hrozí mu nyní až tříletý trest odnětí svobody. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Karvinsko, Frýdek-Místek, krádež, restaurace, GPS, elektrokolo, zloděj, policisté

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivista z Karvinska ukradl elektrokolo za šedesát tisíc, chtěl si přivydělat. Brzy skončil v poutech  |  Krimi  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.