Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Okradl nemocného seniora v jeho vlastním domě. Falešný prodejce si na Karvinsku přivlastnil patnáct tisíc

Moravskoslezští policisté pátrají po dosud neznámém pachateli, který pod záminkou výhodného prodeje okradl seniora. Koncem minulého týdne neznámý muž vstoupil do neuzamčeného domu na Karvinsku a nemocnému důchodci nabídl k prodeji deky.

Prodejce chtěl za deky pět set korun, s čímž stařík souhlasil. Z kuchyňské skříňky vytáhl patnáct tisíc korun, většinou ve dvoutisícových bankovkách. Neznámý muž řekl, že peníze rozmění a zbytek mu přinese. Bankovky si tedy vzal, odešel a zpátky už se nevrátil.

„Na základě oznámení zahájili policisté obvodního oddělení úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, kterého se mohl dopustit dosud neznámý pachatel. V rámci prověřování provádějí výslechy svědků a vyhodnocují zajištěné stopy," popsala průběh vyšetřování policejní mluvčí Daniela Vlčková.

Policisté upozorňují seniory, aby byli v jednání s cizími lidmi maximálně opatrní. „Nepouštějte je do svého soukromí. Buďte neoblomní, nenechejte se přesvědčit o výhodnosti nákupu či nabídnuté služby. Rázně jim dejte najevo, že o jejich nabídku nemáte zájem. A pokud už se k vám pod nějakou záminkou vetřou, neukazujte, kde máte úspory, nesvěřujte jim peníze. Slušně, ale důrazně je vykažte ze svého obydlí, případně volejte policii na linku 158," doporučila Vlčková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Karviná, peníze, deka, zboží, krádež, prodejce, senior

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Okradl nemocného seniora v jeho vlastním domě. Falešný prodejce si na Karvinsku přivlastnil patnáct tisíc  |  Krimi  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.