Počasí dnes21 °C, zítra14 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Žhář z Ostravy si krátil dlouhou chvíli. Z údajného vzteku opakovaně zapaloval kontejnery

Devětatřicetiletý muž během léta zapálil několik kontejnerů a popelnic na různých místech Ostravy. Údajně si na plastových nádobách vybíjel vztek ze své životní situace, který neuměl řešit jinak. Za opakované žhářství mu v případě odsouzení hrozí až jeden rok za mřížemi.

První dva případy se staly v polovině června. Hasiči se vydali řešit zahoření dvou plastových kontejnerů na směsný odpad v Moravské Ostravě. Neuběhly ani dvě hodiny a hlídky přijaly další oznámení o požáru popelnic. Tentokrát jich bylo pět, požár zasáhl také vedlejší betonovou zídku. Napadená místa byla přitom vzdálená jen několik set metrů.

„Už v prvním případě na místo vyjely policejní hlídky a propátrávaly okolí. V blízkosti ulice Hornopolní si muži zákona všimli osoby, která však v momentě zmizela neznámo kam. Při druhém požáru na místo vyjela stejná hlídka, která při prověrce okolí spatřila jim povědomého muže. Po ztotožnění na dotaz policistů uvedl, že při procházce pouze zvědavě přihlížel práci hasičů," popsala situaci policejní mluvčí Eva Michalíková.

Jeho alibi ovšem neobstálo před kamerovými záznamy. Právě ty prokázaly, že přihlížející muž bez přístřeší nemá čisté svědomí. Oba požáry způsobil úmyslně, a to zapálením papírů v kontejnerech či odhozením nedopalku cigarety. Začátkem srpna navíc došlo k dalšímu zahoření dvou plastových popelnic.

Na začátku tohoto týdne byl muž zadržen. Jeho motivem měl být vztek ze životní situace. V případě odsouzení mu hrozí až jeden rok vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením PČR

Štítky Ostrava, oheň, kontejner, požár, škoda, policisté, žhář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žhář z Ostravy si krátil dlouhou chvíli. Z údajného vzteku opakovaně zapaloval kontejnery  |  Krimi  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.