Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Požár domu v Komorní Lhotce zaměstnal profesionální i dobrovolné hasiče

Sedm jednotek hasičů v neděli likvidovalo požár střechy domu v Komorní Lhotce. Společně s profesionály na místě zasahovali dobrovolníci z obcí Komorní Lhotka, Hnojník, Dobratice, Třinec-Guty a Vyšní Lhoty.

„Už při příjezdu první jednotky na místo události šlehaly ze štítu střechy plameny, uvnitř domu se naštěstí nikdo nenacházel. Událost se obešla bez zranění,“ popsal mluvčí hasičů Jakub Kozák.

Hasiči okamžitě jedním proudem vody zastavili šíření plamenů pod střechou a v dýchací technice vstoupili do domu. Pomocí páčidel museli rozebrat vnitřní konstrukci střechy, aby se dostali k ohnisku požáru. S jeho hledáním jim pomáhala termokamera.

„K zásahu zvenku byla použita automobilová plošina, z jejího záchranného koše hasiči pomocí akumulátorového nářadí rozebrali krytinu a požár postupně likvidovali. Vysoké nároky na fyzičku hasičů kladly vysoké teploty, velitel zásahu musel zajistit nejen pitný režim, ale rovněž pravidelné střídání,“ dodal Kozák.

Pod kontrolu dostali hasiči situaci za necelou půlhodinu, další hodinu a pak pracovali na celkové likvidaci. Na místě zůstala na dohled místní dobrovolná jednotka. Škoda je předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun, uchráněné hodnoty přesahují milion korun.

Ohodnoť článek

Foto HZS MSK

Štítky střecha, požár, Komorní Lhotka, Dobratice, Vyšní Lhoty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár domu v Komorní Lhotce zaměstnal profesionální i dobrovolné hasiče  |  Krimi  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.