Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Dvojice cizinců ukradla dodávku přepravní společnosti. Policie oba muže dopadla za několik minut

Moravskoslezským policistům se podařilo v rekordně rychlém čase zadržet dva muže, kteří měli odcizit vozidlo přepravní společnosti s množstvím zásilek. Oba jsou stíháni také pro vloupání do vozidla ve Znojmě a jeden z nich pro řízení pod vlivem drog. K události došlo v květnu letošního roku na Krnovsku. O případu policisté informovali až v těchto dnech.

V moment, kdy vytahoval balíček z nákladního prostoru, jeho automobil s několika desítkami zásilek v hodnotě přes 100 tisíc korun a finanční hotovostí v řádu několika tisíc korun v kabině se náhle prudce rozjel a za chvíli ho řidič již neviděl. Muž vše oznámil na tísňovou linku 158.

„Policisté bleskurychle přijaté informace „pustili“ do éteru. Perfektně koordinovali a naváděli hlídky v terénu napříč celým krajem. Během několika minut nalezli policisté obvodního oddělení Krnov odcizené vozidlo. Bylo odstavené za městem, bez osádky, avšak s množstvím zásilek,“ shrnula mluvčí policie Soňa Štětínská.

V témže čase pak hlídka policejních kynologů jedoucích z výcviku perfektně zareagovala na operačním důstojníkem vyhlášené pátrání po osobním vozidle, ve kterém se mohly pohybovat z krádeže podezřelé osoby. „Když psovodi na silnici za Bruntálem spatřili v protisměru hledané auto mířící na Olomoucko, bylo již otázkou chvíle toto zastavit. Policisté na základě informací zadrželi dva muže. V osobním autě nalezli i balíky, dále například makety střelných zbraní, rovněž i nože, různé nářadí a maskovací předměty. Policisté vše zajistili. Při následné prohlídce vozidla byly zajištěny i cizí doklady a několik mobilních telefonů,“ dodala mluvčí policie.

Dvojici cizinců za to hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Soud rozhodl o jejich vzetí do vazby. Oba muži byli v minulosti, mimo Česko republiku, odsouzeni pro krádež.

Policistům se poté podařilo zjistit, že se ta samá dvojice měla den před tím za bílého dne vloupat ve Znojmě do zaparkovaného vozidla. Tam si odnesli peněženku s více než 40 tisíci korunami. Starší z dvojice navíc čelí obvinění z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, neboť při zadržení u Bruntálu byl jakožto řidič pod vlivem drog. Jeden z dvojice navíc v botě schovával deset tisíc korun.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Česko, Bruntál, Znojmo, Olomoucký kraj, Krnov, krádež, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojice cizinců ukradla dodávku přepravní společnosti. Policie oba muže dopadla za několik minut  |  Krimi  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.