Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Policisté dopadli muže při vloupání do čerpací stanice. Snažil se ukrást několik balení sýrů

V rukou policistů skončil před nedávnem muž, který před půlrokem opustil brány věznice. Nyní mu hrozí, že se tam opět vrátí. Díky rychlé reakci policistů ze speciální pořádkové jednotky byl dopaden přímo při činu, když se vloupal do čerpací stanice v Novém Jičíně. K události došlo ještě před nedávnými povodněmi.

„Když policisté ze speciální pořádkové jednotky v minulých dnech v nočních hodinách vykonávali hlídkovou činnost a projížděli kolem jedné z čerpacích stanic v Novém Jičíně, zaslechli z ní akustický alarm. Proto se rozhodli objekt zkontrolovat. Už při příjezdu bylo zřejmé, že něco není v pořádku. Vstupní dveře byly pootevřené a na prodejně zaregistrovali pohyb osoby. Když se strážci zákona přiblížili, uviděli muže, který stál u lednice a probíral regály se zbožím. Dotyčného vyzvali, aby vyšel ven z prodejny, což muž učinil. V okamžiku tak skončil s pouty na rukou,“ shrnula mluvčí policie Kateřina Kubzová. Provedená dechová zkouška na přítomnost alkoholu u něj vykázala téměř 1,5 promile, pozitivně vyšel také test na jiné návykové látky.

Šestatřicetiletý muž měl násilím vniknout do prodejny čerpací stanice a pokusit se odcizit několik balení sýrů. „Poškozením vstupních dveří měl způsobit škodu dvanáct tisíc korun. Muž poté skončil na služebně novojičínských policistů, pro které byl již známou „firmou“. Spadeno na něj měli také kriminalisté pro další skutky,“ dodala Kubzová.

Zloděj měl v polovině června v jednom z obchodů v Novém Jičíně pronést přes pokladní zónu bez zaplacení několik balení pracích prášků v hodnotě téměř 1500 korun. Ty měl vzápětí prodat v místním baru za šest stovek, aniž by kupujícímu sdělil, že pochází z trestné činnosti. V srpnu se pak měl jít omluvit svému známému zřejmě za předchozí konflikt, a to s bonboniérou. Jenže při cestě si měl všimnout křovinořezu na zaparkovaném přívěsném vozíku. Myšlenka, že by to byl vhodnější dárek než bonbóny, ho zřejmě vedla k tomu, že měl tento následně odcizit. Během chvilky tak měl křovinořez „nového majitele“.

„Kriminalisté muže obvinili hned z několika trestných činů, a to krádeže, poškození cizí věci a legalizace výnosů z trestné činnosti. U výslechu obviněný spolupracoval a ke skutkům se doznal. Nyní mu v případě odsouzení hrozí až pětiletý trest odnětí svobody,“ uzavřela mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky čerpací stanice, sýr, vloupání, Nový Jičín, YouTube, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté dopadli muže při vloupání do čerpací stanice. Snažil se ukrást několik balení sýrů  |  Krimi  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.