Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Nové policejní štěně se hlásí do služby. Opavský kynolog cvičí tříměsíčního německého ovčáka

Tým opavských policistů se brzy dočká milé posily. Kynolog momentálně pro službu cvičí nového psa, tříměsíční štěně německého ovčáka jménem Charron. Chlupáče čeká ještě dlouhá cesta, první zkoušky může skládat až v osmnácti měsících.

Ondřej Vlha ze skupiny základních kynologických činností Opava štěně přivezl z chovatelské stanice policejních psů v Prackovicích nad Labem. „S Charronem se teprve sžívám. Je to štěně jako každé jiné, tedy velmi živé, hravé, a ten nevinný kukuč," popsal Vlha.

Malého ovčáka pomalu, ale jistě připravuje na dráhu služebního psa. „Jsme na úplném začátku. První zkoušky, kdy služební pes dostane atest pro výkon služby, se skládají až v osmnácti měsících. To už by pes měl být stoprocentně připraven na výkon služby. Prolongace atestu je po 2 letech,“ doplnil zkušený kynolog.

Průběh výcviku se odvíjí od šikovnosti psa. Intenzivní a soustavnou prací rozvíjí kynologové také přirozené lovecké pudy. Zaměřují se na vyhledání odchodové pachové stopy a její sledování, dále vyhledávání pachových předmětů i nábojnic. Charron by měl být vycvičen na psa všestranného, výjezdového.


 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením PČR

Štítky Opava, policisté, výcvik, pes, štěně, kynologie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové policejní štěně se hlásí do služby. Opavský kynolog cvičí tříměsíčního německého ovčáka  |  Krimi  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.