Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Myslel jsem, že střílím na zvíře, brání se myslivec obžalovaný ze zastřelení rybáře v Ostravě

Pětačtyřicetiletý myslivec, který loni v listopadu v Ostravě omylem zastřelil rybáře, byl přesvědčený, že střílí na zvíře. Řekl to před Okresním soudem v Ostravě, kde v pátek stanul. K výstřelu se muž přiznal, řekl mluvčí soudu Dalibor Zecha.

Myslivec je obžalovaný z usmrcení z nedbalosti. „Okresní soud se dnes případem začal zabývat. Vyslechl obžalovaného i poškozené. Rozsudek ale nevynesl. Projednávání bude pokračovat 10. října. Soud si vyžádá znalecké posudky," uvedl mluvčí.

Myslivec před soudem to, že vystřelil, nepopřel. Nesouhlasí ale s právní kvalifikací. Uvedl, že byl přesvědčený, že míří na zvíře. Odmítl, že by tušil něco o tom, že jsou na místě lidé.

Neštěstí se stalo loni 25. listopadu při odlovu divočáků na břehu řeky Odry nedaleko Landek Parku. Podle informací nešlo o hromadný lov. Na místě byli jen dva myslivci, které policisté zadrželi. Jednoho pak obvinili. Výstřel rybáře zasáhl do hlavy. Postřelenému muži se snažili poskytnout první pomoc oba myslivci. Přesto později při převozu do nemocnice zemřel.

Podobným případem se policisté zabývali například i v roce 2019. Při honu na Pardubicku tam myslivec zastřelil kolegu. V roce 2014 myslivec na čekané na Vyškovsku zastřelil omylem muže. Myslivec tvrdil, že střílel nad ránem na srnce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Ostrava, soud, neštěstí, úmrtí, myslivost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Myslel jsem, že střílím na zvíře, brání se myslivec obžalovaný ze zastřelení rybáře v Ostravě  |  Krimi  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.