Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Olomouc přivítá 14. půlmaraton. RunCzech láká i na rodinné běhy a novou pětku

PR článek

Prožít aktivní sobotu a poznat krásy Olomouce z nové perspektivy. To je možné 15. června, kdy zde RunCzech pořádá už 14. půlmaraton. A to není jediné lákadlo. Program je totiž bohatší, než kdy dřív. Nebudou chybět ani rodinné běhy a novinkou je závod na pět kilometrů. Z celé akce se tak stává plnohodnotný běžecký festival.

Mattoni 1/2Maraton v Olomouci odstartuje v 19 hodin z Horního náměstí, které bude centrem celé akce, jelikož odtud povedou všechny závody a nacházet se tu bude i technické zázemí a partnerské stánky. Trať 21kilometrového závodu povede historickými uličkami města, ale závodníky zavede i do širšího centra.

Projekt EuroHeroes

Půlmararton v Olomouci je součástí projektu EuroHeroes, který má za cíl podporovat evropské atlety. Letos už se v rámci EuroHeroes běželo v Karlových Varech a v Českých Budějovicích. Hlavní favoritem bude Němec Sebastian Hendel, který v Budějovicích triumfoval a obhajuje celkové prvenství.

Mezi ženami chce na výhru zaútočit Lilia Fisikovici z Moldavska, která aktuálně vede celkové pořadí EuroHeroes. Na startu ale bude i Maryna Nemchenko, která triumfovala v Českých Budějovicích, kde navíc překonala evropský rekord trati.

Njvýraznějšími českými závodníky a závodnicemi budou Jiří Homoláč, Petra Kamínková, Tomáš Křivohlávek nebo Tereza Jagošová.

Nový závod a rodinné běhy

Pro ty, kteří si netroufnou na celých 21 kilometrů, je připraveno několik alternativ. V rámci půlmaratonu si mohou zaběhnout ve čtyřech štafetu, nebo ve dvou 2Run. Zamířit ale také mohou na nový závod Šantovka 5 km Běh, který povede z Horního náměstí centrem města. Startuje už v 9 hodin a otevře tak celý den a běžecký festival.

Zasportovat si budou moct i rodiny s dětmi. V 17 hodin startuje oblíbená dm rodinná míle, kterou mohou děti běžet, nebo odjet na odrážedle či na kole. Rodiče zase můžou vzít ty nejmenší i do kočárků. Po rodinné míli následuje dm bambini run, jehož kapacita je už naplněna.  Zde jsou děti od dvou do sedmi let rozřazeny podle věku na trasy 100, 150 a 200 metrů. Všichni dostávají také tričko a po doběhnutí čokoládovou medaili.

Součástí závodů je i Marathon Music Festival. Všechny běžce tak poženou dopředu hudební vystoupení, která budou rozmístěna po trati.

Ohodnoť článek

Štítky Olomouc, běh, Mattoni, půlmaraton, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomouc přivítá 14. půlmaraton. RunCzech láká i na rodinné běhy a novou pětku  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.