Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Fotbalisté Baníku Ostrava zvítězili v Jerevanu 2:0 a stvrdili postup do 3. předkola

Fotbalisté Ostravy vyhráli v odvetě 2. předkola Konferenční ligy v Jerevanu nad Urartu 2:0 a stvrdili hladký postup do další fáze kvalifikace. V úvodním duelu doma před týdnem zvítězili 5:1. Baník poslal na stadionu čtvrtého celku minulé sezony arménské ligy do vedení ve 22. minutě brazilský kapitán Ewerton a pojistku přidal krátce po změně stran Matěj Chaluš.

Ostravští si připsali teprve druhý postup ze sedmi pohárových dvojzápasů od rozdělení federace. Ve 3. předkole se utkají s vítězem duelu Magpies - FC Kodaň, dánský favorit má před večerní domácí odvetou pohodlný náskok 3:0. Pokud severský tým podle očekávání stvrdí postup, sehrají Slezané úvodní duel na jeho stadionu příští týden ve středu. Na cestě do hlavní fáze soutěže by pak Baník musel zdolat ještě jednoho soupeře.

Slezané nemuseli v odvetě ani část utkání prožít v obavách o postup. Trenér Pavel Hapal i vzhledem k tomu, že jeho tým bude mít v případě souboje s Kodaní odložený nedělní ligový zápas v Karviné, postavil v podstatě nejsilnější sestavu.

Pokud mělo Urartu nějaký plán na úvodní ofenzivu, hosté ho bez problémů eliminovali a sami více hrozili. Při chuti byl Ewerton, který nejprve prověřil sedmnáctiletého brankáře Kazarjana dělovkou z dálky, aby ve 22. minutě po průniku Buchty ze strany dorazil míč poskakující na malém vápně do sítě. Brazilský křídelník skóroval ve třetím soutěžním utkání po sobě, o víkendu zajistil Baníku ligovou výhru nad Jabloncem.

Jerevanský celek by v tu chvíli musel dát minimálně pět gólů bez jediného inkasovaného, aby dotáhl odvetu aspoň do prodloužení, a podle obrazu hry bylo zjevné, že to není v jeho silách. Hosté měli zápas pevně pod kontrolou.

Druhý gól mohl ve 41. minutě po pohledné kolmé akci Grygara s Kubalou přidat Buchta, ale na poslední chvíli jeho sólo překazil skluzem domácí obránce. Pak o sobě dal znovu vědět Ewerton, jehož ránu z přímého kopu s obtížemi vyrazil Kazarjan před sebe.

I ve druhé půli si Ostrava, kterou v daleké Arménii podporovaly na tři stovky fanoušků, jistě kráčela pro potvrzení postupu. Ve 49. minutě přečkala zcela ojedinělou příležitost Movsesjana, proti němuž v soutěžní premiéře za Baník zasáhl gólman Holec.

Za dvě minuty po rohu agilního Ewertona a voleji nepokrytého Chaluše zvýšili hosté své vedení na rozdíl dvou gólů. Šestadvacetiletý stoper se po letním příchodu dočkal první soutěžní branky za Slezany.

Rozdíl mezi týmy byl chvilkami výrazný. Baník dlouhé minuty kombinoval s míčem na útočné polovině a stejně jako v prvním utkání díky rychlejší hře soupeře nepustil prakticky k ničemu. Za stavu 2:0 pro Ostravu tempo opadlo, Slezané se spokojili s údržbou a pohodlně zápas dovedli do vítězného konce.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením FC Baník Ostrava

Štítky sport, fotbal, konferenční liga, 2. předkolo, Urartu, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Baníku Ostrava zvítězili v Jerevanu 2:0 a stvrdili postup do 3. předkola  |  Fotbal  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.