Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Fotbalisté Baníku zúročili přesilovku s Hradcem. V závěru zápasu vyhráli 1:0

Fotbalisté Ostravy zdolali ve 4. kole nejvyšší soutěže Hradec Králové 1:0 šťastným gólem Emmanuela Uchenny z 90. minuty. Baník tak využil dlouhou přesilovku po vyloučení Jakuba Kučery z 13. minuty až v samém závěru. Východočeši za celé utkání takřka neohrozili bránu, přesto byli blízko bodům. Ondřej Mihálik ale ve 20. minutě neproměnil penaltu, kterou brankář Jakub Markovič vyrazil.

Slezané vyhráli druhý ze tří zápasů v ligové sezoně a v neúplné tabulce jsou sedmí. K dobru navíc mají odložený duel v Karviné. Votroci prohráli venku i podruhé v ročníku nejvyšší soutěže, opět 0:1 a patří jim osmá příčka.

Baník po středečním utkání v Kodani (0:1) ve 3. předkole Konferenční ligy provedl pět změn v základu a na jeho výkonu nebyl vidět ani náznak únavy. Ostrava naopak na začátku hrála s velkou chutí a do 10. minuty soupeři prakticky nepůjčila míč. Její převaha však byla bezzubá. Vzápětí navíc do vývoje promluvil VAR, po jehož intervenci byl v 13. minutě vyloučen za šlapák na Kubalu hostující Kučera, a před Ostravou byla dlouhá přesilovka.

Jenže úvod se jí nepovedl a Hradec v podstatě ze své první útočné akce mohl jít do vedení. Za Boulův faul na Vlkanovu kopal Mihálik penaltu, ale jeho střelu doprostřed brány Markovič koncem nohy vyrazil nad sebe.

Početní výhoda se pak ale začala projevovat na rostoucím tlaku Ostravy. Posledních 10 minut první půle byl Hradec přikován k vlastní šestnáctce, ale výsledkem domácího náporu bylo pouze břevno nastřelené Kubalou.

Ve druhém poločase byla převaha Baníku ještě výraznější. Hrálo se už pouze na hradecké polovině, ze které se hosté dostávali naprosto sporadicky. Z obrovské převahy nejprve přišla možnost Prekopa, jehož rána se otřela o břevno. Vyloženou šanci měl slovenský útočník v 73. minutě - po Šínově kolmici běžel sám na Zadražila, ale vystřelil vedle.

Sedm minut před koncem už stadion skoro jásal. Po teči jednoho z hradeckých hráčů šel míč do protipohybu Zadražila, Šín ho chtěl ještě doklepnout do branky, hostující gólman ale včas zasáhl.

Na domácí se nakonec usmálo štěstí. V 90. minutě se opřel do balonu Rigo, který trefil na velkém vápně stojícího Uchennu, od nějž balon změnil dráhu a zapadl k opačné tyči, než reagoval Zadražil. Nigerijský obránce dal ve druhém utkání v české lize premiérový gól.

Ostrava prohrála jediný z posledních osmi vzájemných ligových duelů a Hradec v nejvyšší soutěži potřetí po sobě porazila. Doma podlehla Východočechům v jediném z dosavadních 18 domácích ligových utkání. Votroci venku v lize potřetí po sobě prohráli.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením FC Baník Ostrava

Štítky sport, fotbal, první liga, 4. kolo, Ostrava, Hradec Králové, Baník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Baníku zúročili přesilovku s Hradcem. V závěru zápasu vyhráli 1:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.