Počasí dnes21 °C, zítra14 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Bohumínští fotbalisté by po dvaceti letech mohli mít vlastní zázemí. Jeho vybudování přijde na 20 milionů

Bohumín na Karvinsku chce vybudovat moderní zázemí pro tamní fotbalový klub FK Bospor Bohumín. Klub patří k největším ve městě, sdružuje 230 dětí i dospělých. Jejich počet navíc neustále roste. Nová budova s šatnami, která by měla vyrůst ve sportovním areálu Pavla Srnička, vyřeší problémy s nedostatečnými prostory, které sportovce dlouhodobě trápí. Náklady budou zhruba 20 milionů korun, řekla mluvčí radnice Jana Končítková.

Už dvacet let sdílí šatny s hokejisty

Fotbalový tým už témět dvacet let používá šatny ve vedlejším zimním stadionu, které jsou od tréninkového hřiště dost z ruky. „Chceme vytvořit dostatečně velké a funkční prostory, které budou po ruce domácímu týmu včetně mládežnických kategorií, v době fotbalových utkání je budou využívat i hostující celky a sudí. Rozhodli jsme se pro atypické konstrukční řešení formou modulárního kontejnerového systému,“ uvedl starosta Petr Vícha (SOCDEM).

Budova ponese klubové barvy

Stavbou nového objektu získají výhodu i místní hokejisté, kterým se tak uvolní šatny přímo na stadionu. Fotbalové zázemí by mělo vzniknout z 24 ocelových modulů o rozměrech 3 x 7,5 x 3 metry. Kontejnery se zateplí a opláští fasádou tak, aby se stavba zcelila a ladila s konstrukcí sousední divácké tribuny. 

„Modulární stavby v Česku získávají nejen ve sportovním prostředí na popularitě, a to především díky příznivé ceně, rychlé výstavbě a přizpůsobitelnosti na míru. Prostřednictvím vhodných materiálů a členění fasády můžeme dosáhnout moderního a elegantního vzhledu tak, že zvolené řešení nebude na pohled patrné,“ vysvětlil architekt Jan Hock z odboru rozvoje a investic bohumínské radnice. Budovu ozvláštní také zajímavý prvek v podobě římsy, která ponese klubové barvy.

Zázemí pro sportovce, rozhodčí i fanoušky

Dvoupodlažní budova by měla stát v těsné blízkosti fanouškovské tribuny. Její součástí budou šatny, sociální zázemí, prostory pro trenéry, maséra a další pracovníky klubu. Spodní část objektu poslouží týmům soupeřů a rozhodčím v době fotbalových utkání. V přízemí najdou fanoušci veřejné toalety a prodejní místo vstupenek.

V druhém patře bude zázemí pro domácí tým včetně zasedacích místnosti, sekretariátu a kuchyňky. Na administrativní část navážou balkony, ze kterých bude možné sledovat dění na obou fotbalových hřištích. Kromě samotné stavby se město postará také o venkovní úpravy. Přibude například umývárna pro sportovní vybavení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením FK Bospor Bohumín

Štítky Karvinsko, Bohumín, sport, fotbal, zázemí, FK Bospor Bohumín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bohumínští fotbalisté by po dvaceti letech mohli mít vlastní zázemí. Jeho vybudování přijde na 20 milionů  |  Fotbal  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.