Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Stále uvítáme jakoukoliv pomoc, hlásí opavský fotbalový klub. Podpora přichází od asociace i soupeřů

Zatímco většina fotbalových manšaftů se po nucené pauze připravuje na další ligové utkání, v Opavě je tomu jinak. Stadion tam při nedávné povodni zaplavila voda, která napáchal velké škody. Z nejhoršího je stadion už venku, dnešní plánované utkání s Prostějovem je ale odloženo.

Voda na hrací ploše vystoupala až na tribunu a vážně poškodila i celkové zázemí stadionu včetně kabin a dalších prostor. Ligová fotbalová asociace (LFA) proto už v pondělí přistoupila k odkladu dnešního utkání proti Prostějovu a s klubem bude v následujících dnech řešit také zbytek jeho domácích utkání v podzimní části.

„Všichni zaměstnanci, hráči, trenéři a spousta dobrovolníků pod vedením technického ředitele za čtyři dny nekonečné a tvrdé práce dokázali odklidit veškeré naplavené a zničené věci z útrob stadionu. Zem i podlahy jsou umyté a nyní je čas na těžkou techniku, která odklidí bahno z areálu. Na řadě je také výměna všech zničených kotlů v kotelnách a další práce týkající se elektřiny a zdí,“ řekl redakci Drbny tiskový mluvčí klubu Jakub Beran.

Každá pomocná síla se počítá

Podle něho je klub stále vděčný za jakoukoliv pomoc. „V aktuální situaci stále uvítáme jakoukoliv ruku k dílu. Neustále s lidmi komunikujeme prostřednictvím sociálních sítí a budeme v tom pokračovat i nadále,“ dodal Beran.

Klub proto dnes na svém webu vypsal sbírku, která má za cíl pomoci vrátit se co nejdříve k normálnímu fungování a obnovit činnost. Získané peníze chce klub použit na nákup zejména sportovního vybavení, obnovu infrastruktury a činnost. Své příspěvky mohou lidé posílat na transparentní účet 111555033/5500.

Podpora od asociace i soupeřů

Slezský klub podpoří i Ligová fotbalová asociace, která dnes oznámila, že na zmíněný účet zašle finanční pomoc ve výši jeden a půl milionu korun. Asociace zároveň vyzvala své členské kluby, aby se k aktu solidarity připojily. 

„Klub z Opavy čelí v důsledku extrémních povodní, které ho o víkendu zasáhly, velmi těžkému období a Ligová fotbalová asociace ho chce v této nelehké situaci podpořit. Slezskému FC proto pošleme okamžitou finanční pomoc z rozpočtu LFA na pomoc s bojem proti následkům této přírodní katastrofy,“ uvedl výkonný ředitel LFA Tomáš Bárta.

Pomoc přichází také od soupeřů. Příbram, která má rovněž nepříjemnou zkušenost s velkou vodou z minulosti, se rozhodla pomoci. „Z tisíců příběhů nám je logicky blízký ten fotbalový v Opavě. S SFC jsme na hřišti vždy velcí rivalové a soupeři. I tak máme se slezským klubem respektovanou úctu, protože souboje s SFC jsou vždy atraktivní a zajímavé,“ napsali na svém webu příbramští zástupci s tím, že výtěžek ze vstupného z utkání MOL Cupu proti Českým Budějovicím pošlou druholigovému rivalovi.

Ohodnoť článek

Foto se svolením SFC Opava

Štítky fotbal, SFC Opava, povodeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stále uvítáme jakoukoliv pomoc, hlásí opavský fotbalový klub. Podpora přichází od asociace i soupeřů  |  Fotbal  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.