Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Fotbalisty druholigové Opavy bude trénovat Zápotočný

Fotbalisty Opavy bude v druhé lize trénovat Tomáš Zápotočný. Slezský FC na webu uvedl, že s bývalým obráncem s reprezentačními zkušenostmi dnes podepsal dvouletou smlouvu s roční opcí.

Třiačtyřicetiletý Zápotočný naposledy vedl prvoligové České Budějovice, kde skončil loni v prosinci. Předtím trénoval rodnou Příbram, v jejímž dresu zakončil v roce 2018 aktivní kariéru.

"Ohromně se do práce v Opavě těším. Když se řekne Opava, tak mě jako první napadnou skvělí fanoušci a krásný stadion, na který jsem vždy hrozně rád jezdil. Jako hráč jsem byl vždy hodně emotivní a kladl si jen ty nejvyšší cíle. To stejné mám jako trenér,“ uvedl Zápotočný na webu svého nového zaměstnavatele.

Opava sestoupila po třech letech v nejvyšší soutěži v roce 2021 do druhé ligy, v uplynulé sezoně obsadila šesté místo. "Tým musí zapracovat zejména na finální fázi a začít dávat více gólů. To byl obrovský problém nejen v loňské sezoně. Zároveň věříme, že Tomáš dokáže zúročit i své bohaté zkušenosti a předat je zejména mladým hráčům, jejichž rozvoj je jednou z našich priorit,“ řekl místopředseda představenstva klubu Martin Latka.

Zápotočný během kariéry získal ligové tituly s Libercem (2006) a Spartou (2014), byl také mistrem Turecka v Besiktasi a Bursasporu. V barvách Udine si zahrál v italské lize. V seniorské reprezentaci má na kontě čtyři starty.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky Sport, fotbal, druhá, Opava, trenér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisty druholigové Opavy bude trénovat Zápotočný  |  Fotbal  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.