Počasí dnes31 °C, zítra21 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Do Baníku míří dvě posily. Brankáře Letáčka nahradí bývalý sparťan Holec a vyškovský Fomba

Po odchodu Jiřího Letáčka do španělského Getafe získal fotbalový Baník Ostrava slovenského brankáře Dominika Holce. Bývalý gólman pražské Sparty, který chytal naposledy za Karvinou, podepsal smlouvu na dva roky. Na roční hostování přišel do Baníku malijský ofenzivní hráč Issa Fomba z druholigového Vyškova. Čtvrtý celek uplynulého ligového ročníku to uvedl na svém webu.

Holec, který má na kontě i jeden start za slovenskou reprezentaci, dosud v české lize absolvoval 42 zápasů. Působil také v Polsku v Lechu Poznaň a Rakówu Čenstochová.

„Po odchodu Letyho jsme do brankářské sestavy chtěli zkušeného i kvalitního gólmana. To Dominik splňuje. Jde sem s odhodláním zabojovat o své místo a věříme, že s našimi brankáři vytvoří kvalitní tým," řekl šéf sportovního úseku Baníku Luděk Mikloško.

Třiadvacetiletý Fomba na jaře hostoval ve Vyškově ze španělského Leganésu a ve 14 zápasech druhé ligy si připsal tři góly a dvě asistence.

„Je to zajímavý typ hráče do ofenzivy, který určitě není na svém výkonnostním stropu, může se dále zlepšovat a chceme s ním pracovat. Nebyli jsme sami z ligových klubů, kdo o něj měl zájem, proto nás těší, že se ve finále rozhodl pro nás," uvedl Mikloško. V minulosti nastupoval Fomba v druhé španělské lize za Málagu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Baník Ostrava

Štítky sport, fotbal, první liga, Baník, Ostrava, Holec, Fomba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Baníku míří dvě posily. Brankáře Letáčka nahradí bývalý sparťan Holec a vyškovský Fomba  |  Fotbal  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.