Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Třinec porazil Olomouc 6:1 a doma vyhrál poosmé v řadě

Třinečtí hokejisté deklasovali ve 44. kole extraligy Olomouc 6:1 a doma vyhrála poosmé v řadě. Obhájce titulu rozhodl pěti góly ve druhé třetině, kterou odstartoval dvěma trefami v úvodních 38 sekundách. Triumf domácích řídili dvěma brankami Daniel Kurovský a Daniel Voženílek. Oceláři s Hanáky neztratili ve čtyřech zápasech základní části ani bod.

Olomouc začala aktivně, Kacetl vyřešil všechny střely včetně zakončení Bambuly z mezikruží. Poté převzal Třinec iniciativu. Z první vážnější šance trefil tyč Daňo, který nastoupil po téměř čtvrt roce. Premiérový start v extralize mohl ozdobit gólem osmnáctiletý Spěváček, ale Sedláček utěsnil prostor mezi betony.

Vzápětí už Oceláři udeřili, Kurovský se prosadil z dorážky. Olomouc si vzala trenérskou výzvu, ale rozhodčí u videa nenašli nedovolené bránění brankáři a gól uznali.

"Kuba Sedláček říkal, že třinecký hráč (Kurovský) stál v brankovišti, tak jsme to zkusili a nevyšlo to. Byl tam, ale asi nebránil brankáři," vysvětlil olomoucký trenér Jan Tomajko, proč chtěl situaci prověřit. "Viděl jsem z vrchní kamery, že nebyl žádný problém. Za prvé byl (do brankoviště) hostujícím hráčem a za druhé brankáře nijak neomezil," sdělil svůj pohled třinecký kouč Zdeněk Moták.

Pokud se fanoušci zdrželi po přestávce s návratem do hlediště, přišli o dva góly. Smithovo nahození od modré čáry skončilo v síti a Kurovský o 18 sekund později vymetl horní roh Sedláčkovy branky.

"První třetinu jsme sice vyhráli, ale nebyla z naší strany ideální. Bylo potřeba zapnout nohy a do druhé vstoupit jinak. To se podařilo ideálně," uvedl Marko Daňo.

Olomouc následně zahrozila a Kacetl dobře zasáhl proti teči Kunce, ale prostřední třetinu ovládli domácí. Ve 32. minutě využil přesilovou hru Daňo a vydařenou souhru elitního útoku zakončil Voženílek pohodlně do zcela prázdné branky.

Sedláček přenechal po pátém gólu své místo Konrádovi, který sice zastavil sólo Hudáčka, ale ještě před druhou sirénou kapituloval. Voženílek si navedl z pravé strany puk do středu a skóroval střelou nad lapačku.

Olomouc vstoupila do třetí třetiny lépe. Osamocený Orsava ještě zblízka přestřelil, vzápětí ale připravil Navrátil tečí Kacetla o čisté konto. Na druhé straně zazvonila za Konrádem tyč po střelách Adámka i Marinčina a Čacho po slalomu přes několik hráčů už neměl dost síly, aby zvedl puk nad beton. Hosté měli v závěru k dispozici 76 sekund dlouhou výhodu dvou hráčů v poli, ale skóre nezkorigovali.

"Měli jsme dobrý nástup do první třetiny, ale s tím rozdílem, že jsme góly nedali," povzdechl si olomoucký útočník Silvester Kusko. "Na psychiku není nic příjemného, když dostanete dva góly během osmnácti sekund. Ale zbývalo ještě 39 minut, pořád se s výsledkem dalo něco dělat. Ale tady je to těžké. Třinec je pověstný tím, že si umí vedení pohlídat. Malé pozitivum je, že jsme vyhráli třetí třetinu a ubránili v ní i nějaká oslabení," doplnil.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Oceláři Třinec

Štítky Sport, hokej, extraliga, 44. kolo, Třinec, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třinec porazil Olomouc 6:1 a doma vyhrál poosmé v řadě  |  Hokej  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.