Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Vítkovicím stačil na výhru nad Plzní jediný gól, Klimeš má šestou nulu

Jediný gól postačil hokejistům Vítkovic ve 48. kole extraligy k vítězství nad Plzní. Vítězství 1:0 jim zajistil Roberts Bukarts svým čtrnáctým zásahem sezony už ve čtvrté minutě utkání. Brankář Lukáš Klimeš podruhé za sebou vychytal nulu 128 minut už nekapituloval, čisté konto udržel pošesté v sezoně. Ostravané si připsali třetí výhru za sebou, z posledních sedmi kol pětkrát vyhráli a ještě stále mají naději na posun do osmičky.

Vítkovice k závěru základní části herně rostou a začátek zápasu to jen potvrdil. Už ve čtvrté minutě zakombinovali bratři Bukartsovi a po Rihardsově přihrávce Roberts švihem zavěsil nad Hlavajovo rameno.

Ale Plzeň se i přes časně inkasovanou branku držela a se soupeřem hrála vyrovnanou partii. Holešinský mohl i rychle srovnat, ale poté, co před vlastní brankou zaváhal Percy, orazítkoval jen tyč. Šance měli ale i domácí a po Fridrichově dorážce zasahoval Hlavaj až na brankové čáře.

Navzdory rychlému gólu se pak skóre zaseklo. Přetahovanou mohl Vítkovicím vylepšit Raskob, který se krásně prokličkoval až před Hlavaje, ale pak těsně minul bránu.

Hra se nadále přelévala a příležitosti se střídaly. Jedinečnou možnost srovnat měl ve 33. minutě Indrák, ale úplně sám z mezikruží Klimeše nepřekonal. A podobně dopadl v závěru druhé části i Holešinský, který se sice bezvadně uvolnil a byl osamocený před brankou, jenže střela mu sjela a Klimeše ani neohrozil.

Domácí brankář odolával až do konečné sirény, a navíc mu pomohlo i štěstí. Po tečované ráně Lva při plzeňské power play 30 vteřin před koncem cinkla tyčka a puk z brankové čáry zpoza Klimešových zad odpravil do bezpečí Mikuš. Vítkovice, do jejichž sestavy se opět nevešel kapitán Lakatoš, tak poprvé v sezoně zdolaly Západočechy.

HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Branka a nahrávka: 4. Roberts Bukarts (Rihards Bukarts). Rozhodčí: Cabák, Stano - Axman, Rožánek. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 5009.

Sestavy:
Vítkovice:
Klimeš - Raskob, Percy, Grman, Mikuš, Prčík, Auvitu, R. Jeřábek - P. Zdráhal, Barinka, Fridrich - Rihards Bukarts, Krieger, Roberts Bukarts - Lednický, Claireaux, R. Půček - Přibyl, Chlán, Peterek. Trenér: Trnka.

Plzeň: Hlavaj - Zámorský, Malák, Dujsík, Kvasnička, Bučko, Laakso - Schleiss, Indrák, Holešinský - Lev, Mertl, Matýs - Rekonen, Benák, Pour - Jansa, Soukup, Straka. Trenér: Kořínek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Vítkovice Ridera

Štítky Sport, hokej, extraliga, 48. kolo, Vítkovice, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítkovicím stačil na výhru nad Plzní jediný gól, Klimeš má šestou nulu  |  Hokej  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.