Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Třinec ztratil s Pardubicemi v závěru třígólový náskok, ale vyhrál po nájezdech

Třinečtí hokejisté zdolali v 51. kole extraligy na svém ledě Pardubice 4:3 po nájezdech a soupeře poprvé v sezoně porazili. Obhájce titulu vedl o tři góly po trefách Libora Hudáčka, Adama Helewky a Patrika Hrehorčáka až do 54. minuty. Lídr soutěže vyrovnal i díky dvěma gólům při risku bez brankáře. Zápas zdramatizoval dvěma zásahy Richard Pánik. Nájezdy rozhodl Libor Hudáček. Dynamo vyrovnalo extraligový bodový rekord Liberce (118) z ročníku 2015/16.

"Ani mě tak neštve ztracený bod jako to, že jsme přišli o jednoho z našich nejlepších hráčů, to je pro nás velká ztráta. I všechny tři body bych dal Pardubicím, jen aby byl Keba (Jakub Jeřábek) v pořádku. Jak křičel (bolestí), to zamrazí každého. Těžko hodnotit zápas," uvedl Hrehorčák po zápase, v jehož prodloužení utrpěl Jeřábek otevřenou zlomeninu lýtkové a holenní kosti.

Oceláři udeřili v jedenácté minutě z nenápadné akce a zblokovanou střelu Daňa dorazil do sítě Hudáček. Třinec gól povzbudil, ale Daňo, Adámek ani Kurovský už Willa nepřekonali.

Obhájce titulu odskočil na začátku prostřední části na 3:0. Sice promarnil 44 sekund dlouhou výhodu dvou mužů v poli, ale v dohrávané přesilové hře zvýšil z dorážky Helewka. Za necelou minutu a půl přidal třetí gól Hrehorčák střelou z mezikruží.

Lídr soutěže promarnil ve zbytku třetiny několik šancí a měl i smůlu. Pauloviče zastavil v přečíslení obětavým zákrokem Nedomlel a Poulíčkova střela skončila na tyči. Pardubice nevyužily ani jednu ze tří přesilových her, i když zejména v poslední si vytvořily několik nebezpečných situací a Košťálek trefil od modré čáry brankovou konstrukci.

Pardubicím se ještě v sezoně nestalo, že by nedaly gól, ale Mazanec dlouho odolával. Překonal jej až z dorážky Pánik, který sezonu začal právě v Třinci a byl vyměněn na východ Čech za Ciencialu. Při ohlašování autora gólu se na slovenského útočníka snesl z tribun pískot. Vrátit domácím tříbrankový náskok odmítl Růžička. Z úniku nevyzrál na Willa ani Voženílek.

Pardubice vyrovnaly při hře bez gólmana. Nejdříve snížil se štěstím Radil. Hosté pokračovali v šesti a Daňo skóroval do prázdné branky, ale rozhodčí už předtím přerušili hru a vyloučili třineckého beka Kundrátka. Pánik, který byl faulován, zákrok sám potrestal vyrovnávacím gólem.

"Začátek nebyl z naší strany ideální. Třinec velmi dobře bránil, i naše přesilovky. Neuměli jsme se nějak nakopnout. Až první gól to zlomil a potom jsme zacítili, že s tím zápasem můžeme ještě něco udělat," uvedl Pánik.

Mazanec podržel Třinec v prodloužení, ve kterém zneškodnil úniky Sedláka a Hyky. Další Pánikův výpad zastavil s nasazením vlastního zdraví Jeřábek, který byl na ledě ošetřován a zafixovali mu pravou nohu. Hrací plochu opustil na nosítkách ve velkých bolestech.

V rozstřelu se prosadil jen ve druhé sérii Hudáček, kterému sice nevyšlo ideálně zakončení s hokejkou mezi bruslemi, ale Willa zmátl a puk se došoural do branky.

Výsledek už nemohl ovlivnit pořadí v tabulce. Pardubice půjdou do play off z nejvyšší pozice, Třinec ze třetí. Hudáček ale podotkl, že motivace ani jednomu týmu nescházelo. "Jde o sebevědomí, každý sportovec chce vyhrát. Kdyby o nic nešlo, tak nehrají na sto dvacet procent třetí třetinu a nesnaží se vyrovnat, ale jen zápas dohrají. Viděli jsme play off zápas. Mělo to vše, co hokej potřeboval se šťastným koncem pro nás," řekl.

HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice
4:3 po sam. nájezdech (1:0, 2:0, 0:3 - 0:0)

Branky a nahrávky: 11. L. Hudáček (Daňo, Cienciala), 23. Helewka (P. Vrána, Cienciala), 25. Hrehorčák (Helewka, Smith), rozhodující sam. nájezd L. Hudáček - 54. Pánik (Sedlák, D. Musil), 59. Radil (R. Kousal, A. Musil), 60. Pánik (Čerešňák, Mandát). Rozhodčí: Ondráček, Vrba - Axman, Blažek. Vyloučení: 7:3. Využití: 1:1. Diváci: 5400 (vyprodáno).

Sestavy:
Třinec:
Mazanec - Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, J. Jeřábek, Šenkeřík - M. Růžička, Nestrašil, D. Voženílek - L. Hudáček, Cienciala, Daňo - Hrehorčák, P. Vrána, Helewka - Kurovský, Čacho, Dravecký. Trenér: Moták.

Pardubice: Will - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, J. Kolář, Vála - Hyka, Sedlák, Pánik - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - Paulovič, A. Musil, Říčka - Vondráček, Poulíček, Mandát. Trenér: Zadina.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Třinec

Štítky Sport, hokej, extraliga, 51. kolo, Třinec, Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třinec ztratil s Pardubicemi v závěru třígólový náskok, ale vyhrál po nájezdech  |  Hokej  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.