Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Litvínov zdolal Vítkovice 5:4 a drží naději na přímý postup do čtvrtfinále

Hokejisté Litvínova porazili v 51. kole extraligy doma Vítkovice 5:4 a po druhé výhře z posledních pěti zápasů si udrželi naději na posun na čtvrté místo, které zaručuje přímou účast ve čtvrtfinále. Shodně třemi body za gól a dvě asistence k tomu přispěli Nicolas Hlava a Ondřej Kaše. Ostravané neuspěli poprvé po sérii pěti vítězství.

"Jsme samozřejmě rádi, že jsme vyhráli. Po výsledkově nepovedeném úterním utkání (v Kladně) stále žije v naději na přímý postup do čtvrtfinále víc týmů a jsme rádi, že do posledního kola jsme u toho," řekl na tiskové konferenci po utkání trenér Litvínova Karel Mlejnek.

Deváté Vítkovice mají jistotu, že se v předkole play off utkají v repríze loňského semifinále s úřadujícím vicemistrem Hradcem Králové. Právě Mountfield hostí v neděli a potřebují vyhrát v základní hrací době, aby jej přeskočily a získaly výhodu domácího prostředí do série.

"No tak si to spolu v neděli dáme. Zvláštní, že to takhle vyšlo," uvedl obránce Vítkovic Juraj Mikuš. "První trojka, tedy Pardubice, Sparta a Třincem jsou odskočení, ale zbytek byl celou sezonu ohromně vyrovnaný. Uvidíme, co přijde. Předkolo je o tom, jestli mužstvo sezonu ještě nějakým způsobem zachrání, nebo budete všechno hodnotit jako neúspěch. Musíme se nachystat co nejlépe, abychom šli dál my," doplnil Mikuš.

Litvínov, který v minulých dvou zápasech nebodoval, se v úvodu ubránil při Jurčíkově trestu, ale v 5. minutě se už hosté radovali z vedení. Lednický nejdříve nadvakrát před Tomkem neuspěl, ale vzápětí se k němu dostal puk znovu a bekhendovým zakončením už otevřel skóre. Za 145 sekund Severočeši vyrovnali. Při Kriegerově vyloučení zakončil kombinaci Hlavy a Ondřeje Kašeho kapitán Sukeľ.

V polovině úvodní části si Klimeš poradil s Havelkovou tečí a stihl před ním zalehnout puk. Při Fridrichově pobytu na trestné lavici neuspěl po Koblasově střele z dorážky Kirk. Další šanci domácích měl v 15. minutě David Kaše, který se zbavil Grmana, ale s bekhendovým zakončením ztroskotal na vítkovickém gólmanovi. V čase 18:20 se při signalizovaném vyloučení trefil z levého kruhu Kirk a otočil skóre.

Ostravané smazali ztrátu v 27. minutě při Abdulově vyloučení, kdy se dostal k puku mezi kruhy Percy a zamířil přesně k levé tyči. Klimeše vzápětí prověřil Czuczman. V čase 28:51 se Litvínov opět dočkal vedení. Ondřej Kaše přenechal puk u pravé tyče bratru Davidovi, který snadno skóroval.

Hosté se ubránili při vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě a po návratu z trestné lavice v 33. minutě po Fridrichově přihrávce ujel Puček a vyrovnal na 3:3. Tomek potom zneškodnil vyrážečkou Chlánovu střelu z pravého kruhu. Litvínov si vzal vedení zpět 124 sekund před druhou pauzou, kdy se trefil z pozice mezi kruhy po Hlavově přihrávce Ondřej Kaše.

V úvodu třetí třetiny si Tomek poradil se dvěma Chlánovými pokusy a zlikvidoval i Přibylovu šanci. V 50. minutě se po vyhraném vhazování Davida Kašeho z levého kruhu trefil Hlava a zvýšil na 5:3. Domácí odolali při Hlavově vyloučení, ale šest sekund po jeho návratu na led dotlačil puk za Tomka Claireaux.

V 56. minutě nevyužil Fridrich velkou šanci na vyrovnání, Litvínov odolal i při Czuczmanově trestu, při kterém Ostravané sáhli k power play. Raskobovu příležitost zlikvidoval betonem litvínovský gólman. Na posledních 61 sekund zkomplikoval hostům situaci Chlánův faul a skóre se už nezměnilo.

"Poslední roky, když sem přijedeme, padá hodně gólů. Mohlo to skončit i na opačnou stranu, zase to bylo vyrovnané jako minulé zápasy. Jen teď jsme byli o jeden gól horší," dodal Mikuš.

HC Verva Litvínov - HC Vítkovice Ridera
5:4 (2:1, 2:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. M. Sukeľ (O. Kaše, Hlava), 19. Kirk (Abdul), 29. D. Kaše (O. Kaše), 38. O. Kaše (Hlava, Jaks), 50. Hlava (D. Kaše) - 5. Lednický (Grman), 27. Percy (Krieger), 33. R. Půček (Fridrich), 54 Claireaux (Roberts Bukarts, P. Zdráhal). Rozhodčí: Hribik, Pilný - Lhotský, Štěpánek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 4033.

Sestavy:
Litvínov:
M. Tomek - Zile, Baránek, Jaks, Šalda, D. Zeman, Czuczman, Demel - Koblasa, M. Sukeľ, Kudrna - O. Kaše, D. Kaše, Hlava - Abdul, Kirk, Jurčík - Havelka, Gut, Zygmunt. Trenér: Mlejnek.

Vítkovice: Klimeš - Raskob, Percy, Grman, Mikuš, Prčík, Auvitu, R. Jeřábek - P. Zdráhal, Barinka, Fridrich - Rihards Bukarts, Krieger, Roberts Bukarts - Lednický, Claireaux, R. Půček - Přibyl, Chlán, Peterek. Trenér: Trnka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Vítkovice Ridera

Štítky HC Verva Litvínov, HC Vítkovice Ridera, Nicolas Hlava, čtvrtfinále, David Kaše, Ondřej Kaše, Juraj Mikuš, Mountfield Hradec Králové, Roberts Bukarts

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Litvínov zdolal Vítkovice 5:4 a drží naději na přímý postup do čtvrtfinále  |  Hokej  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.