Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Hokejisté Třince poprvé prohráli v Lize mistrů. Švédským hostům podlehli 1:3

, aktualizováno 13. září 2024, 6:40

Hokejisté Třince prohráli v Lize mistrů se švédským Växjö 1:3 a ve třetím utkání v soutěži poprvé neuspěli. O jediný gól úřadujících českých mistrů, na jejichž střídačce chyběl nemocný trenér Zdeněk Moták, se postaral francouzský útočník Justin Addamo.

„Zklamali jsme fanoušky. Mazi (brankář Mazanec) nás držel, ale naše lajna dostala tři góly. Z naší strany to dnes byl špatný večer," zhodnotil duel útočník Libor Hudáček na klubovém webu. „Soupeř nám ukázal, jak se hraje novodobý hokej. Jejich beci i útočníci hráli s pukem krásně, měli super timing. Byla radost na ně koukat, nastavili nám zrcadlo," uvedl.

Utkání začalo kvůli poruše letadla, kterým švédský tým cestoval, o hodinu později. Na hráčích Lakers se ale cestovní komplikace nepodepsaly. Do první větší šance se dostal v 5. minutě Robert, brankář Mazanec jeho střelu lapačkou zlikvidoval.

Hosté byli aktivnější a do vedení se dostali ve druhé třetině. Pomohla jim Daňova chyba. Slovenský útočník ztratil ve střední třetině puk a Blichfeld prostřelil Machovského. Další šanci měl Strandberg, druhý gól ale nepřidal a Oceláři ožili.

Ve 27. minutě mohl vyrovnat Daňo, následně trefili Mrtka a Teplý tyč. Prosadil se až ve 29. minutě po rychlém protiútoku a přečíslení dva na jednoho Addamo. Vydařenou herní pasáž Slezanů následně paradoxně ukončila přesilová hra, ve které dvakrát zahrozili Seveřané. O druhý gól Växjö se nakonec postaral pohotově dorážející Eriksson.

Druhé výhře v Lize mistrů hosty přiblížil ve 44. minutě Rasmussen, jemuž nechali třinečtí hokejisté dostatek času na bekhendovou dorážku. Oceláři minulé dva zápasy v soutěži otočili, tentokrát se jim to nepovedlo.

„Soupeř hraje pěkný hokej a ukázali nám, jak ho máme hrát i my. Za chvíli nám začíná extraliga, něco si z toho musíme vzít. Se Švédy hrajeme každý rok a nevím, jestli jsme je někdy dokázali porazit. Je to vysoká hokejová škola a dobré je to i pro mladé kluky, které máme v týmu," prohlásil Hudáček.

Třinec má na svém kontě i nadále pět bodů. V dalším utkání přivítá v sobotu Fribourg-Gottéron. „Dnes jsme si nezasloužili vyhrát, musíme jít dále. Zregenerujeme a v sobotu nás čeká další soupeř," dodal slovenský reprezentant.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením HC Oceláři Třinec

Štítky sport, lední hokej, Liga mistrů, Třinec; Växjö

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Třince poprvé prohráli v Lize mistrů. Švédským hostům podlehli 1:3  |  Hokej  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.