Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Oceláři porazili České Budějovice na domácím ledě. K výhře 4:0 je dovedla přesilovka

Třinečtí hokejisté porazili ve 2. kole extraligy na svém ledě v repríze jarního čtvrtfinále České Budějovice 4:0. Obhájce tituly nasměrovaly k první výhře v soutěži přesilové hry, ve kterých se prosadil dvakrát Daniel Kurovský a jednou Petr Sikora. Zbývající gól vstřelil Marko Daňo, třikrát asistoval Libor Hudáček. Oceláři vměstnali všechny trefy mezi 22. až 44. minutu. Čisté konto udržel Ondřej Kacetl.

Utkání předcházel slavnostní moment, ve kterém Oceláři vyvěsili pod strop haly banner s kresbou poháru a nápisem Mistři 2023/24.

Obhájce titulu začal zhurta, Hudáček ale nepropasíroval z úniku puk mezi Kloučkovy betony. Na druhé straně nedoklepl Olesen po Pechově dorážce kotouč do prázdné branky i kvůli faulu Nedomlela. Domácí Kurovský v úniku přestřelil a teč Čacha po nahození Adámka udržel s vypětím všech sil Klouček.

Na začátku prostřední třetiny už Oceláři udeřili. V přesilové hře se prosadil zpoza pravého kruhu střelou pod horní tyč osmnáctiletý Sikora. Ideální příležitost zvýšit vedení promarnili Hudáček s Daněm, jenž v situaci dva na Kloučka ztroskotal na pravém betonu hostujícího gólmana.

Ve 34. minutě se už domácí fanoušci radovali. V další přesilové hře dorazil Kurovský z otočky puk po střele Kundrátka. Klouček poté podržel hosty po střele Adámka z mezikruží.

Už po 23 sekundách třetí třetiny zaskočil Daňo Kloučka střelou od levého mantinelu. V další přesilové hře ještě zachránila hosty po pokusu Ciencialy tyč, zanedlouho se ale Daňova střela z mezikruží otřela o stehno Kurovského a domácí vedli 4:0.

Cestu za čistým kontem ztížil Kacetlovi obránce Jank, který dostal v čase 51:19 trest na pět minut a do konce utkání za úder hlavou do Olesena. Přesilovou hru zkrátil o dvě minuty Reilly, který chtěl faul pomstít. Domácí obrana ale odolala a neinkasovala stejně jako na jaře v rozhodujícím sedmém čtvrtfinále. Návrat na třinecký led zhořkl Ondřeji Kovařčíkovi, který s Oceláři získal tři tituly.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením HC Oceláři Třinec

Štítky sport, hokej, extraliga, 2. kolo, Třinec, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oceláři porazili České Budějovice na domácím ledě. K výhře 4:0 je dovedla přesilovka  |  Hokej  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.