Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Hokejisté Vítkovic porazili Olomouc 7:1. Hanáci stále čekají na první body

Hokejisté Vítkovic zvítězili ve 3. kole extraligy nad Olomoucí 7:1 a připsali si na konto druhou výhru za sebou. Čtyři góly vsítili domácí z přesilových her, dvakrát se trefil francouzský útočník Valentin Claireaux. Zatímco Vítkovičtí bodovali dosud ve všech zápasech nového ročníku a v tabulce mají sedm bodů, Hanáci na první bodový zisk stále čekají, jako jediní v soutěži mají na kontě nulu a jsou v tabulce poslední.

Do utkání vstoupili lépe hostující hráči, lepším pohybem se dostávali více na dostřel Klimešovy branky a vznikla z toho i první šance, když Sirotovu střelu po přečíslení vyrazil domácí gólman. Ten se zaskvěl i při přesilovce vlastního týmu, když zblízka zabránil Kuskovi otevřít skóre.

Domácí nastartovala k ofenzívě pětiminutová přesilovka, když za faul na Percyho byl vyloučen do konce zápasu olomoucký Doktor. Vítkovičtí hokejisté uzavřeli soupeře v jeho obranném pásmu a jednu z mnoha šancí také přetavili ve vedoucí gól, když se trefil mladší z bratrské dvojice Bukartsů Rihards.

Úvod druhé třetiny vyšel lépe Vítkovicím, které vycházely z pevné obrany středního pásma a podnikaly rychlé brejky. Jeden z nich vyšel ideálně Zdráhalovi, který nedal Sedláčkovi šanci.

Hostům stačilo 51 sekund ke snížení stavu: Anděl našel v mezikruží volného Rašnera a sváteční střelec našel skulinku v Klimešově brance a vsítil kontaktní gól.

Hra získala spád, dění se rychle přelévalo z jedné třetiny do druhé. Ve 29. minutě trefil hostující Rutar tyčku. Skóre se však měnilo na druhé straně. Při obléhání Sedláčkovy branky se zblízka prosadil Claireaux a vstřelil svůj druhý gól v sezoně. Francouzský útočník byl při chuti, o dvě minuty později využil dalšího nedůrazu v olomoucké obraně a zblízka počtvrté rozjásal ostravské tribuny.

Hanákům nešlo upřít snahu o korekci výsledku, ale doplatili na nedisciplinovanost. Za šest hráčů na ledě musel jeden olomoucký hokejista na trestnou lavici, početní výhodu využil Roberts Bukarts, čímž dostal domácí do ještě větší herní pohody.

Ta se projevila bezproblémovým ubráněním přesilovky hostí a využitím vlastní početní převahy, když se v 55. minutě premiérově v ostravském dresu trefil Yetman. O konečné skóre s nádechem debaklu se postaral dvě minuty před koncem Kalus. Vítkovice porazily Olomouc pošesté v řadě v domácím prostředí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením HC Vítkovice Ridera

Štítky sport, hokej, extraliga, 3. kolo, Vítkovice, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Vítkovic porazili Olomouc 7:1. Hanáci stále čekají na první body  |  Hokej  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.