Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Úterý 24. září 2024  |  Svátek má Jaromír
Bez reklam

Vítkovice góly z přesilovek v prvním derby sezony pokořily Třinec

Hokejisté Vítkovic dokázali bodovat i ve čtvrtém utkání sezony, když na domácím ledě porazili Třinec 2:1 v prodloužení. Oba góly zaznamenali z přesilovek, ten rozhodující vstřelil v 62. minutě Anthony Nellis. Vítkovičtí ve slezském derby dokázali ukončit sérii domácích nezdarů s Oceláři a obhájce titulu porazili na ostravském ledě po šesti prohrách za sebou.

I když se čekání na vedoucí gól protáhlo na dlouhých 40 minut, první derby v sezoně nabídlo zajímavý zápas, ve kterém nechyběly šance. Domácí mohli jít rychle do vedení. Mazanec vyrazil střelu od modré čáy jen před sebe, na Bambulu zívala poloodkrytá brána, ale puk skončil na zadním plexiskle.

Třinec se první velké příležitosti dočkal až v poslední minutě první části. Hrehorčák uháněl sám na Klimeše, ale když se chystal zakončit, obětavým skokem mu zezadu vypíchl puk Košťálek.

I ve druhé třetině měl hokej spád a tempo, jen gól se ne a ne urodit. Stoprocentní šanci měl ve 30. minutě po vítkovické chybě na vlastní modré čáře Kurovský, který byl úplně sám před gólmanem, ale Klimeš bravurně zlikvidoval jeho bekhendový blafák i následnou Ciencialovu dorážku. Snad ještě větší možnost na skórování měl v 38. minutě Roberts Bukarts, z dorážky už mu stačilo jen zasunout puk z brankoviště do prázdné brány, ale kotouč skončil vedle.

Nakonec Mazancovou kouzlo v přesilovce odčaroval Abdul, který v čase 39:05 rychlým zápěstím z osy hřiště zavěsil pod horní tyčku.

Vítězný gól to nebyl. Hosté v třetím dějství přežili Kalusův nebezpečný únik v oslabení a v 52. minutě vyšachovali obranu a Čacho u tyčky uklidil za Klimešova záda Hrehorčákovu přihrávku.

Vítkovice definitivně zápas získaly v prodloužení. Nic neřešící Hudáčkův faul v útočném pásmu vyústil v přesilovku čtyři na tři, kterou proměnil Nellis.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Kotala

Štítky sport, hokej, extraliga, 4. kolo, Vítkovice, Třinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítkovice góly z přesilovek v prvním derby sezony pokořily Třinec  |  Hokej  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.