Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Vítkovičtí prohráli na domácím ledě. Hokejisté Pardubic třemi góly v závěru otočili zápas

Hokejisté Pardubic zvítězili v 5. kole extraligy ve Vítkovicích 4:3, když utkání otočili třemi góly v poslední desetiminutovce. Obrat během šesti minut završil v čase 55:03 vítěznou trefou Tomáš Vondráček. Domácí po třech utkáních nebodovali. Dynamo se posunulo na druhé místo tabulky.

Ráz utkání zásadně určovaly přesilovky. Domácí měli v prvním dějství tři vyloučené a hosté toho využili k trvalému tlaku, šancím a výrazné střelecké převaze. Kousalovu možnost ještě obětavým zákrokem překazil Demel. V 16. minutě se ale při hře pět na čtyři do křížné Kousalovy přihrávky z pravého kruhu bez přípravy opřel Radil a Pařík, který poprvé v sezoně mezi tyčemi nahradil Klimeše, neměl nárok. Východočeši, jimž opět scházel útočník Sedlák, měli v první dvacetiminutovce navrch - na střely na branku vyhráli 14:2.

Jenže ve druhé části se karta obrátila. Ještě před koncem první třetiny byl vyloučen Vála a zkraje druhé části přesilovku zužitkoval Barinka, kterému zpoza brány ideálně přihrál Roberts Bukarts.

Pardubice ve druhé části přišly o dominanci a tempo, a to především vinou čtyř vyloučení. Ostravané zatím v této sezoně mají výborné přesilovky a Východočeši se o tom podruhé přesvědčili v 33. minutě. Barinkovu přihrávku si do vlastní brány usměrnil Šustr. Sudí u videa ještě prohlíželi Barinkovo hraní vysokou holí, ale gól uznali.

Jednu z ojedinělých šancí hostů ve druhé části Zohorna nevyužil a 32 sekund před koncem třetiny při hře pět na pět z brankoviště dotlačil puk potřetí za Willa Nellis. Domácí vedli 3:1.

I v úvodu třetí třetiny byly Vítkovice nebezpečnější. Roberts Bukarts a Abdul mohli vedení ještě zvýšit, ale Will svůj tým podržel, což byl odrazový můstek pro závěrečnou ofenzivu Pardubic. Radil po Barinkově ztrátě v obranném pásmu ranou pod břevno snížil na 2:3 a probuzení hosté v 53. minutě zásluhou Kauta v přesilovce i vyrovnali.

Ale i to bylo Pardubicím málo. Jejich tlak v 56. minutě zužitkoval Vondráček. Z těžkého úhlu po ledě mezi betony prostřelil Paříka a tým, ve kterém vloni část sezony hostoval, poslal do kolen.

Ostravané v závěru odvolali gólmana, ale i při hře šest na pět už Východočechy nedostali do problémů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením HC Vítkovice Ridera

Štítky sport, hokej, extraliga, 5. kolo, Vítkovice, Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítkovičtí prohráli na domácím ledě. Hokejisté Pardubic třemi góly v závěru otočili zápas  |  Hokej  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.