Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Hokejisté Mladé Boleslavi zdolali Třinec 4:3 po nájezdech, rozhodl Bernad

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 5. kole extraligy mistrovský Třinec 4:3 po samostatných nájezdech a oslavili čtvrtou výhru z pěti utkání v nové sezoně. Doma vyhráli i třetí zápas a ukončili sérii čtyř porážek v duelech s Oceláři. Šampion posledních pěti dohraných ročníků prohrál čtvrtý z pěti duelů, ale v posledních třech zápasech to bylo vždy až v nastavení. Vítězný nájezd si připsal obránce David Bernad.

Třinec otevřel skóre v čase 6:14 při Závorově trestu. Gól dal Addamo, od něhož se puk odrazil po přihrávce Teplého do mladoboleslavského kapitána Jánošíka a za Furcha.

Středočeši se snažili odpovědět, ale Dvořáček ani Skalický Kacetla nepřekonali. V 19. minutě zůstal dlouho ležet na ledě domácí útočník Hradec, který inkasoval v souboji u mantinelu ránu loktem do nosu a do hry se nevrátil.

Po 58 sekundách druhé části vyrovnal Junttila, který prostřeli Kacetla po Pavlíkově průniku před branku. Ve 25. minutě se dostal do úniku domácí Buchtele, ale bekhendovým blafákem na gólmana Ocelářů nevyzrál.

V čase 25:41 už otočil stav Fořt, který pohotově poslal za Kacetla Stránského nabídku. Při Daňově trestu mohli zvýšit náskok Bruslařského klubu Rekonen a Buchtele.

Na přelomu druhé a třetí třetiny se hosté ubránili při Marinčinově vyloučení. Ve 45. minutě právě Marinčin vyrovnal, když se po Hrehorčákově přihrávce trefil z pozice mezi kruhy k pravé tyči. V čase 49:08 se vrátili domácí do vedení. Čajkův forhendový blafák v úniku zastavil Kacetl pravým betonem, ale podle videozáznamu až za brankovou čárou. Vzápětí překonal Kacetla i Dvořáček, kvůli Bernardově faulu gól neplatil.

V oslabení se Mladá Boleslav ubránila, v 54. minutě už Třinec vyrovnal. Furch ještě Daňovu dorážku vytěsnil, ale Hudáček doklepl puk do odkryté branky. Prodloužení málem odvrátil střelou od modré čáry Marinčin. V nastavení nejdříve zahrozil Daňo a na druhé straně neproměnil únik Čajka. Kacetl zlikvidoval i šanci Buchteleho. V rozstřelu se za domácí prosadili Fořt, Bernad i Čajka, za Oceláře uspěl jen Daňo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením HC Oceláři Třinec

Štítky sport, hokej, extraliga, 5. kolo, Mladá Boleslav, Třinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Mladé Boleslavi zdolali Třinec 4:3 po nájezdech, rozhodl Bernad  |  Hokej  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.