Počasí dnes14 °C, zítra12 °C
Neděle 13. října 2024  |  Svátek má Renáta
Bez reklam

Karlovy Vary vyhrály v Třinci i díky dvěma gólům Grígera

Hokejisté Karlových Varů vyhráli v 11. kole extraligy na ledě mistrovského Třince 4:2 a zvítězili počtvrté v řadě. Tři body zařídil Energii slovenský útočník Dávid Gríger, který si připsal dva góly a asistenci. Oceláři na svém ledě nebodovali poprvé v sezoně.

V první vážnější šanci utkání se Procházka dostal za domácí obranu, ale na Mazance nevyzrál. Emoce rozvíříl v osmé minutě Sikora. Třinecký hráč atakoval na útočné modré čáře Ilomäkiho, který s dopomocí zamířil do kabin a do utkání už nezasáhl. Rozhodčí zákrok ještě rozebírali u videa, ale vyšší trest neudělili.

Karlovy Vary faul v přesilové hře nepotrestaly a ve čtrnácté minutě z nenápadné akce inkasovaly. Kurovský obkroužil branku a prostřelil Frodla. Oceláři zvýšili ve zbytku třetiny obrátky a hosty zachránila po nahození Marinčina levá tyč.

Prostřední část patřila jednoznačně Karlovým Varům, které vyhrály na střely 15:3 a otočily skóre. Ve 26. minutě vyrovnal Šír ranou od modré čáry, Mazancovi poté ještě pomohla tyč po bekhendovém zakončení Jiskry. Při několika závarech domácí odolali s vypětím všech sil.

V závěru třetiny zasahovalo podruhé v utkání video, krosček Janka na Koffera ocenili rozhodčí menším trestem. Tentokrát hosté z přesilové hry udeřili, prosadil se Gríger střelou z levého kruhu bez přípravy.

Hosté byli nebezpečnější i na začátku třetí třetiny. Procházka a Černoch ale zblízka přestřelili, a tak pykali. V přesilové hře zamířil Cienciala přesně z pravého kruhu k bližší tyči.

Nerozhodný stav trval jen 48 sekund a Gríger z dorážky vlastní střely vrátil Energii vedení. Karlovy Vary aktivní hrou nepouštěly domácí do většího náporu, i tak si Oceláři vypracovali dvě šance k vyrovnání. Daňo i Nestrašil ale minuli branku. Domácí sáhli ke hře bez gólmana 93 sekund před koncem a Beránek pojistil výhru Energie.

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary
2:4 (1:0, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 14. Kurovský (Cienciala, Mrtka), 49. Cienciala (Daňo, Kundrátek) - 26. Šír (Plutnar, Koffer), 40. Gríger (Jaks, Jiskra), 49. Gríger (Jiskra), 60. O. Beránek (Gríger). Rozhodčí: Mrkva, Obadal - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 4813.

Třinec: Mazanec - Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, M. Adámek, Jank, Mrtka - Kurovský, P. Vrána, Cienciala - L. Hudáček, Nestrašil, Daňo - Addamo, Sikora, M, Roman - Hrehorčák, Čacho, Dravecký. Trenér: Moták.

Karlovy Vary: Frodl - Jaks, D. Moravec, Plutnar, Reunanen, D. Mikyska, Mamčics, Rulík - O. Beránek, Černoch, Čihař - O. Procházka, Gríger, Jiskra - Sapoušek, Ilomäki, Salsten - Koffer, Šír, T. Redlich. Trenér: Patera.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Oceláři Třinec

Štítky Dávid Gríger, HC Energie Karlovy Vary, HC Oceláři Třinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary vyhrály v Třinci i díky dvěma gólům Grígera  |  Hokej  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.