Počasí dnes12 °C, zítra9 °C
Pondělí 14. října 2024  |  Svátek má Agáta
Bez reklam

Hokejisté Litvínova prohráli počtvrté za sevou, s Vítkovicemi padli 1:4

Hokejisté Litvínova prohráli v 11. kole extraligy s Vítkovicemi 1:4 a zaznamenali čtvrtou prohru v řadě. V čele extraligy tak s nimi srovnaly krok Pardubice, které mají stejně bodů a shodné skóre. Hosté rozhodli o svém vítězství třemi brankami ve druhé třetině a po porážce v Brně vyhráli poprvé po přestávce, která byla způsobená rozsáhlou virózou v týmu.

Od prvních minut se hrál na severu Čech svižný hokej s rychlým přechodem středního pásma, obrany obou týmů si nemohly ani na chvilku vydechnout. Nicméně finální fáze nebyla silnou stránkou ani Litvínova, ani Vítkovic. Pokud se už přece jen nějaká kombinace přeměnila v přečíslení, chyběla střelcům přesná koncovka.

Tuhle charakteristiku změnila až druhá přesilová hra domácích v závěru první části. Čajkovič nabil na pravém křídle Davidu Kašemu, jehož bomba prošla za záda brankáře Paříka chytajícího podruhé v sezoně.

Ostravanům pomohlo k vyrovnání na začátku druhé třetiny i štěstí. Mikuš najížděl po levé straně před branku, hledal volné spoluhráče, ale puk nešťastně srazila za Tomkova záda brusle domácího obránce Zemana. Slovenský obránce ve vítkovických službách se v extralize trefil po roce a půl.

Vedení si domácí mohli vzít zpět ve 28. minutě, jenže Sandberg nevyužil přečíslení dvou na jednoho a Pařík si poradil i s následným závarem ve svém brankovišti. Odstartoval tak nápor lídra tabulky, na Paříka se hrnuly akce jedna za druhou, ve 30. minutě se při nájezdu na vítkovického gólmana neprosadil Koblasa.

Hosté ovšem pečlivě bránili a snažili se o rychlé protiútoky. Jeden z nich skončil i vedoucím gólem. Po bleskovém výpadu po pravém křídle našel Zdráhal stejně rychlého Kaluse, který zblízka překonal Tomka.

Hostům tento způsob hry vyhovoval, z pevné obrany a rychlého brejku se zrodil i jejich třetí gól, když kombinaci druhého vítkovického útoku zakončil přesnou střelou Bambula a dal tak svůj první gól v sezoně.

Litvínov začal honbu za smazáním dvoubrankového manka nevyužitou přesilovkou, krátce po ní zvonila tyč Tomkovy branky po střele Nellise. Ve 48. minutě snížil naděje domácích na zvrat jejich bývalý hráč Abdul, který po výborné kombinaci střelou k tyči zvýšil vedení hostí na rozdíl tří gólů. Třetí výhru v sezoně na ledě soupeřů poté Vítkovice bez větších problémů kontrolovaly až do závěru zápasu.

HC Verva Litvínov - HC Vítkovice Ridera
1:4 (1:0, 0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 20. D. Kaše (Čajkovič, Sandberg) - 24. Mikuš (Yetman, Nellis), 35. Kalus (P. Zdráhal, Barinka), 39. Bambula (Hladonik, Roberts Bukarts), 48. Abdul (Yetman, Nellis). Rozhodčí: Šindel, Zeliska – Frodl, Hynek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 4111.

Sestavy:
Litvínov:
M. Tomek - Baránek, Zile, McIsaac, Polášek, D. Zeman, Czuczman, Gajdoš - Sandberg, M. Sukeľ, Koblasa - Čajkovič, D. Kaše, Hlava - Pekař, Gut, Maštalířský - Havelka, Jícha, Vopelka. Trenér: Mlejnek.

Vítkovice: Pařík - Košťálek, P. Marcel, Demel, Auvitu, L. Kovář, Mikuš - Nellis, Yetman, Abdul - P. Zdráhal, Barinka, Kalus - Bambula, Hladonik, Roberts Bukarts - Lednický, Claireaux, Hašek. Trenér: Bruk.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky HC Verva Litvínov, Vítkovice, hokejista, Roberts Bukarts, Česko, Extraliga ledního hokeje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Litvínova prohráli počtvrté za sevou, s Vítkovicemi padli 1:4  |  Hokej  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.