Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 17. října 2024  |  Svátek má Hedvika
Bez reklam

Hokejisté Třince porazili Osvětim 7:3. V Lize mistrů postoupili do play off

Třinečtí hokejisté vyhráli v posledním utkání základní části Ligy mistrů doma nad Osvětimí 7:3 a postoupili do osmifinále play off. Oceláři rozhodli v úvodu, v souboji českého a polského šampióna vedli už v 18. minutě 5:0. O výhru se zasloužil čtyřmi body Libor Hudáček (2+2). V sestavě vítězů nastoupil po téměř osmi měsících Jakub Jeřábek, který utrpěl začátkem března otevřenou zlomeninu lýtkové a holenní kosti.

Třinec získal bleskově dvoubrankový náskok. V přečíslení dva na gólmana otevřel skóre Roman po spolupráci s Hudáčkem. O 21 sekund později zakončil kombinaci čtvrté formace z předbrankového prostoru Hrehorčák.

Trenér Osvětimi Zupančič si proto vybral oddechový čas už v čase 1:56. Gólovou smršť ale nezastavil. Kundrátek zvýšil ve čtvrté minutě z dorážky své střely, v polovině třetiny usměrnil Kurovský z hranice brankoviště puk do sítě počtvrté. Hosty ještě zachránila třikrát tyč po střelách Ciencialy, Adámka a Jeřábka. Pátý gól Ocelářů vstřelil až zblízka Nestrašil.

Ani Kacetl nebyl bez práce. Chytil pár šancí, než jej na konci první třetiny překonal z dorážky Olsson. O další korekci skóre se postaral Liljewall, který využil ve 29. minutě přesilovou hru. Vzápětí se vytáhl i gólman Osvětimi Lundin, když zneškodnil Daňovi trestné střílení.

Třinec nevyužil v úvodu třetí třetině 23 sekund pět na tři, ale v závěru dohrávané přesilové hry udeřil Hudáček střelou z levého kruhu bez přípravy. Přesnou ranou z mezikruží rozveselil početný tábor polských fanoušků Olsson Trkulja. Poslední slovo měl ale Hudáček, který opět z levého kruhu uzavřel skóre.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením HC Oceláři Třinec

Štítky sport, hokej, Liga mistrů, Třinec, Osvětim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Třince porazili Osvětim 7:3. V Lize mistrů postoupili do play off  |  Hokej  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.