Počasí dnes17 °C, zítra16 °C
Sobota 19. října 2024  |  Svátek má Michaela
Bez reklam

Oceláři potřetí za sebou nebodovali. Hokejisté Pardubic Třinec v repríze posledního finále zdolali 4:2

Hokejisté Pardubic porazili v utkání 12. kola extraligy třinecké Oceláře, když v první vzájemné bitvě od finálové série minulé sezony vyhráli 4:2. Oceláři skórovali jako první, přesto potřetí za sebou nebodovali. Na straně Pardubic zaznamenal Daniel Herčík gól a asistenci. Dynamo má stále stejně bodů v čele tabulky jako vedoucí Litvínov.

Do sestavy Pardubic se oproti utkání Ligy mistrů v Sheffieldu vrátili útočníci Červenka se Smejkalem, Oceláři ohlásili návrat Vrány. Hosté s kapitánem v sestavě mohli jít do vedení už v 10. minutě, ale Nestrašil zblízka nepřekonal brankáře Vomáčku. Třinec se prosadil až o tři minuty později, když chybnou rozehrávku za brankou potrestal Kundrátek přesnou trefou od modré čáry.

Za necelé dvě minuty bylo vyrovnáno, když krátce po vhazování střílel Červenka z první a nemýlil se. Úvodní přesilovku, kterou rozdělila přestávka, Oceláři nevyužili. Zanedlouho se navíc dostali do vedení Pardubičtí, když Kaut předložil přihrávku Smejkalovi, který dělovkou prostřelil Mazance.

Ve druhé třetina byla střelecká převaha jasně na straně Pardubic. Přesto mohli hosté srovnat v početní výhodě, v níž jejich pokusům čelil Vomáčka i bez hokejky. V přesilovce se však prosadilo až Dynamo. Ve 37. minutě zakončil souhru Pardubic Herčík, jenž po přihrávce Zohorny skóroval za přesouvajícího se Mazance.

Hosté se chtěli Dynamu přiblížit, ve 44. minutě v šanci Sikora trefil jen tyčku. Na rozdíl jednoho gólu upravil až v 52. minutě Kurovský, který usměrnil zblízka nabídku od Romana. Vzápětí byl navíc vyloučen Čerešňák a Třinec hrál přesilovku. Domácí se v oslabení ubránili, čtyři sekundy před koncem pak Kousal stvrdil pardubické vítězství gólem do prázdné třinecké branky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením HC Oceláři Třinec

Štítky sport, hokej, extraliga, 12. kolo, Pardubice, Třinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oceláři potřetí za sebou nebodovali. Hokejisté Pardubic Třinec v repríze posledního finále zdolali 4:2  |  Hokej  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.