Počasí dnes32 °C, zítra26 °C
Pátek 21. června 2024  |  Svátek má Alois
Bez reklam

Hokejový útočník David Pastrňák se dnes stal čestným občanem Havířova

Hokejový útočník David Pastrňák se stal čestným občanem Havířova na Karvinsku, odkud pochází. Schválili to jednomyslně zastupitelé. Serveru iDNES to řekl havířovský primátor Josef Bělica (ANO).

"Rozhodli jsme tak proto, že David Pastrňák významně reprezentuje a propaguje Havířov, a to jak v České republice, tak i ve světě," řekl primátor. Serveru sdělil, že s Pastrňákem ani s jeho matkou Marcelou Ziembovou o čestném občanství ještě nejednali, protože k tomu dosud nebyla příležitost. "Ale chtěli jsme takovou poctu udělit co nejdříve po mistrovství světa, snad bude brzy příležitost toto ocenění Davidovi předat," uvedl primátor.

Pastrňák se v nyní sedmdesátitisícovém Havířově narodil 25. května 1996. Letos se stal v Praze mistrem světa, ve finálovém utkání navíc vstřelil Švýcarsku rozhodující gól. Hokejovou kariéru začal v rodném městě, v současnosti působí v USA v týmu Boston Bruins.

Pastrňák se stal vítězem domácí ankety Sportovec roku 2020 a šestkrát vyhrál anketu Zlatá hokejka, přičemž v roce 2017 ji vyhrál v 21 letech a 27 dnech jako nejmladší hráč v historii. Je držitelem Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce NHL za rok 2020.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto David Pastrňák

Štítky ČR, správa, hokej, Havířov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejový útočník David Pastrňák se dnes stal čestným občanem Havířova  |  Hokej  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.